Halloween Madness Vs November 1'st Lithuanian Style

Sveiki visi, 



Ilgai nebuvo naujienų, tad, tokiom "šventėm" esant pagalvojau kad pats laikas apsireikšti.




Pirmiausia pradėsiu nuo linksmų dalykų kaip Helouvynas. ( lietuviškai sakytumėme Vaiduoklių šventė) Taip, taip mielieji, tai siaubo naktis. Kai visi persirengę eina prašyti saldainių sakydami "trick or treat" išvertus pokštas arba saldainis.
Turbūt pagrindinis helovino akcentas- moliūgas. Kuo kraupesnis,  tuo smagiau.



Saldainių prašymas asocijuojasi su Žydukų švente, Lietuvoje. Kai vaikai persirengę eina prašyti blynų. Sakyčiau tas pats per Helovyna, kadangi pagrinde vaikai gauna saldainių.
Na, Lietuvoje nevaikšto vaikai prašydami saldainių, bet  užtat paaugliai varo į helovyno vakarėlius ir smagiai atšvenčia.  Kostiumai verečiantys iš kotų.
Mielas, ar ne? :D
O ką daugiau veikti per helovyną, jeigu neini niekur?
Prisikvieskite draugų, pasidarykite siaubo naktį, pasakodami siaubo istorijas, žiūrėdami siaubo filmus arba krėsdami išdaigas bei pokštus.
Smagaus !
P.S. Nepamirškite prieš tai pasigaminti šiek tiek helouvyniško atributikos maisto.




O dabar grįškime prie rimtesnio dalyko kaip Visų šventųjų dieną



Vieną kartą metuose būna tokia diena, kai visi stabtelime prisiminti bei pagerbti tuos, kurie nebėra su mumis. Tokia ta dalia žmonių, gyveni ir miršti.
Pati asmeniškai nei vakar, nei šiandien negaliu aplankyti kapų.. Atvirai yra tik vienas, kurį norėčiau aplankyti. Tai senelio kapas, esantis Klaipėdoje. Jau 3 metai,  kaip nesilankiau. Reikės kaip nors vasarą nusigauti ten, į kaimelį Andrejavą ir aplankyti senelį. Šiaip, galbūt dėl to kad esu jautri, sapnuoju jį. O kadangi pas mane ir šiaip "Siaubo naktys" košmarai būna, tai jausmas, jog matai žmogų, kurio nėra tarp gyvų.. nedžiugina  . Svarstau kuo tikėti? Pati labiau priimu mintį apie Reinkarnaciją, kad žmogus prisikelia ir gyveną visai kitą gyvenimą, kitame pasaulio krašte. Na, biblija sako, kad :
"Žmogus yra padarytas iš žemės dulkių. Mes nesame fiziniame kūne gyvenančios dvasios. Mes - materialios esybės ir jokia mūsų dalis po mirties neišlieka. Kai gyvybė užgęsta, smegenys miršta ir visos mintys išnyksta".  Esmė to, kad kaip gyvenančios esybės, galime kvėpuoti, mąstyti, jausti. Po mirties to nebelieka, tad mirusieji negali nei su jumis šnekėti nei jausti ar egzistuoti. Mirtis yra pabaigos taškas, po ko mūsų niekas nelaukia.
Apie bibliją šneku todėl kad mane tai priešina. Skaitau tik dėl įdomumo, tačiau man kaip žmogui viskas priešiška, galbūt dėlo to nes viena mano dalis nenori išnykti. Kaip sako, žmogui tik viltis suteikia stiprybės. Tačiau gyvename laisvame pasaulyje, kiekvienas renkames kuo norime tikėti. Be to, Biblija pradėjau skaityti tik dėl to kad sužinočiau apie angelus sargus, kadangi apie juos mažai rašoma. Matyt fantastinių knygų apie angelus, puolusius pasekmė. Keista tai, kad apie demonus, velnią t.y. blogį daugiau parašyta negu apie tuos geruosius kad ir angelus, arkangelus.  Turbūt norint sužinoti daugiau reiktų kokią .... em.. paskaitas eiti?
Tikslas vasarai - Aplankyti senelio kapą!!!




Na be senelio turiu kapus ir Stipirkiuose. Pagrinde tai yra naminiai gyvūnėliai. Video neišeina padaryti, nes kažkokie techniniai nesklandumai,  bet... Tikiuosi kad kada galėsiu paviešinti .
Dabar galiu tik nuotraukomis paviešinti ką šįvakar prie žvakės šviesos prisiminsiu :


Senelio numylėtinis, mėgdavęs trintis visur. Mielieji, čia buvo ne katino fotosesija, bet žibučių. Na žibutes matome.... Kažkiek. 

 

Savo pirmąsias papūgėles . Nuotraukoje viena Pūkė, tačiau gedėsiu dar dviejų Mikos ir Čipsio. 


Turbūt labiausiai sukrėtęs dalykas po senelio mirties.  Praėjus pusantrų metų po senelio mirties, mus paliko ir jo ištikimas sargas - Sargis.  

 Štai čia mano senelis. Gražiame močiutės darže. Gaila labai gaila kad viskas taip baigėsi... 

Ciucikas Berta, kurią labai mylėjome visi. Ir kuri netikėtai išėjo. :( 




Esmė šios dienos ta, kad bent akimirkai susimąstytumėm, kad gyvename vieną kartą ir kad neverta dėl visko gailėtis. Tie, kurie skuba, taip manydami kad gyvenime pasieks visko, dažniausiai paroje pritrūksta laiko. O laimingi laiko neskaičiuoja. Esmė paprasta - laimė paprastume atrasi greičiau. Ne pinigai daro mus laimingus, tik būdami su artimaisiais ar tais kurie yra mums svarbūs, daro šį gyvenimą prasmingą. Kadangi vienas žmogus visko nepasiektų be kitų pagalbos. Tad, visoje toje santvarkoje stabtelkime ir įsiklausykime savo širdies balso. Džiaukitės akimirkomis su šeima ar tais kuriuos mylite, nes niekada nežinosi, kada jų neteksi.O kai visko neteksite, bus per vėlu. ! 

Turiningo, ramaus vakaro, Gerbiamieji. 



Tenshi. 





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis