Top 5 - tukas.

Ir vėl  labas vakaras mielieji. 


Šis postas turėjo jus pasiekti prieš pusantro mėnesio, tačiau napesiekė.  Kodėl? Techniniai nesklandumai neleidžiantys man rašyti iš Windows Live Writer. It sucks dude.  Yeah, I know it. 
Postas ganėtinai ir ne tik paprastas, mano top 5 filmai, kuriuos žiūriu kiekvienais metais. Na, neskaitykime tos Kalėdų Tradicijos (what obvious I'm gonna Do.) Vienas namuose ar Karibų piratai.  
Filmai labiausiai patiko ir šiaip, kai tvarkausi, viskas iki kaulų smegenų žinoma. Nebereikia žiūrėti, nors dažniausiai, nustoju tvarkytis ir pražiūriu juos visus. Graudžios vietos tebegraudina, įtemptos suvaržo, na o baisios, ne be tiek baisios..
Pradedam! 


1. Ana ir Karalius 1999 m.







Režisierius: Andy Tennant

Siužetas :
Džodės Foster suvaidinta jauna našlė atvyksta į Siamą. Čia ji turi mokyti vietinio valdovo vaikus. O jų yra penkiasdešimt aštuoni! Tikra vakarietė ir dar anglė, ji atvažiuoja iš anksto nusiteikusi, kad Siamas – atsilikusi šalis, o jos valdovas - tamsuolis despotas. Tačiau vos po kelių savaičių Ana jau supranta, kad šis kraštas toli gražu ne toks laukinis, kaip ji vaizdavosi. Negana to, tarp jos ir karaliaus pamažu užsimezga meilė… Siamo valdovo vaidmuo teko Jun Fat Čiou, kovinio filmo “Sėlinantis tigras, tykantis drakonas” žvaigždei.

Komentaras :
Klasika. Tik taip galėčiau apibūdinti šį filmą. Nors jis ganėtinai senas, tačiau turbūt mano mėgstamiausias. Gražus ne tik vietų parodymu ar papročių atskleidimu, bet ir subtilia meile, kuri yra neįmanoma tarp karaliaus ir mokytojos. Taip pat filme aktualios ir vergų, dukterų ištekinimo problemos. Kas senovės Siame buvo įprasta. Po šio filmo, Foster tapo mano idealas, o Jun Fat Čiou svajonių vyras.

2. Kaimas 2004 m.



Režisierius: M. Night Shyamalan
Siužetas :
“Šeštojo pojūčio", "Nepalaužiamojo" ir "Ženklų" kūrėjas M. Nightas Shyamalanas vėl sugrįžta šiurpinti žmones. Naujo filmo veiksmas vystosi 1897-siais Pensilvanijos valstijoje esančiame Konvingtono kaimelyje, kuriame gyvena tik 60 žmonių.
Aplinkui šį kaimą juosia didžiulis miškas, kuriame, anot įvairių legendų, yra daug paslaptingų sutvėrimų.
Įsimylėjęs kaimelio vadovo dukterį jaunuolis vardu Liucijus pradeda aktyviai protestuoti prieš valdžios organų vykdomą politiką ir draudimą žmonėms išvykti iš šios gyvenamosios vietos.

Komentaras :
Šis filmas turėjo būti siaubo, t.y. vieną vasarą iš programos žurnalų šūsnio išsirašiau visą sąrašą siaubo filmų, kuriuos turėjau žiūrėti. Kaimas, buvo tame sąraše. Tačiau, tai ką pamačiau mane šokiravo. Nebuvo siaubo filmo, buvo drama, trileris. Ir geros kokybė trileris / drama. Buvau apžavėta ir sujaudinta aklos moters Aivės ir tylenio vyro – Liucijaus meile vienas kitam. O tai, kad buvo slėpta kaip pabaisa, tebuvo….
Kas nematė, pasižiūrėkite.
3. Beprotnamis 2004 m.

Režisierius: William Butler
Siužetas :
Jaunas psichiatrijos internas atskleidžia šiurpias medicinos įstaigos, kurioje dirba, paslaptis...
Komentaras :
Šį filmą žiūrint kilo ir šiurpas ir nežinai, kaip ten viskas baigsis. Pasirodo, kiekviena psichiatrijos ligoninė turi savo “nuostatus” ir ne visada tie nuostatai yra padėti žmogui. Filmas, senas, 10 metų, tačiau vis žiūriu ir žiūriu. Kodėl? Nes taip, jame yra kraujo scenų,kur žudomi ligoninės darbuotojai, tačiau kažkas .. tokio žavi mane ir jis tapo mano mėgstamiausiu. Galbūt nenorėjau, kad tas jaunas internas būtų blogietis, galbūt man buvo gaila to mažo beniuko. Bet nemanau kad tai esmė, filmas tiesiog geras ir tiek. Pirmą kartą žiūrint galima krūptelti iš baimės. Turbūt 2004 metais dar nebuvo tiek š sukurta, kas būtų ne tik prastas vaidinimas, kokybė ar garso takelis ( čia ne nuo režisierių priklauso, Come on duds, we’re doing it illegal way, so that the f* is wrong with you? ") ar kaip daugelis sako mažo biudžeto.

4. Armagedonas 1998 m.



For Love.
For Honor.
For MANKIND.
Režisierius : Michael Bay
Siužetas :
Žemės link artėja milžiniškas asteroidas. Jei jis atsitrenks į Žemę, tai visa, kas gyva, bus sunaikinta. NASA atstovai sukuria rizikingą planą – nuskristi į asteroidą, jo viduje padėti sprogmenų ir perskelti pusiau, kad dvi dalys aplenktų mūsų planetą. Šiam žygdarbiui suburiama neįprasta komanda: profesionalūs astronautai, pilotuosiantys kosminius laivus, ir… profesionalūs griežėjai, galintys bet kur, net ir asteroide pragręžti skylę.
Komentaras :
Brusas Wilisas mano vaikystės aktorius, kuris velniškai man patikdavo. O Liv Tyler ir Benas Aflekas man atrodė geriausia pora. Aišku viskas pasisuko kiek kitaip gyvenime, nei svajojau ar galvodavau kai buvau maža. Tačiau kad ir kiek kartų žiūrėjau filmą,pabaigoje verkiu kai Briusas Wilisas žūstą. Be to pamenu kad reklamuodami filmą, paleisdavo Aeorosmith – I don’t want to close my eyes .(ar kažkas panašaus) kas mano manymu labai tiko. Kad ir kiek laiko praeitų,vis gi jis vienas išmano 5 - tuko.


5. Šakalas 1997 m.



Režierius : Michale Caton – Jones

Siužetas :
Rusijos mafijos vadeiva, trokšdamas atkeršyti už savo brolį, pasamdo Šakalą, kurį vaidina Briusas Vilisas, nužudyti kelis aukštus Amerikos pareigūnus. Šio samdomo žudiko neįmanoma susekti, nes niekas nėra jo matęs. Niekas, išskyrus kitą labai pavojingą nusikaltėlį – airių pasipriešinimo armijos IRA snaiperį. Deklanas Malkvinas, vaidinamas Ričardo Giro, išleidžiamas iš kalėjimo su sąlyga, kad suras Šakalą…
Komentaras :
Mano mamai šis filmas žiauriai patikęs,matyt iš tų senų laikų.(kai buvo išleistas?) Kažkada žiūrėjau su ja. Aišku kaip pirmą kartą žiūrint galbūt šiek tiek kraupokas, nes daug šaudymo,kraujo ir pan.Tačiau ilgainiui supratau, kad man šis filmas patinka. Aišku, pirmiausiai nepatiko kad Vilisas blogietis, o Giro gerietis. Norėjosi atvirkščiai, juk Vilisas vos ne visuose filmuose gerietis. Be to atsimenu filme buvo panaudota daina “Agent Provocated –Red Tape” ilgainiui tapo mėgstamiausia daina.


Nors keista,kad seni filmai man labiausiai patinka,bet matyt vaikystė daro didžiausią lemtį. Kas ten žino, bet esmė tame,kad po šitų eina filmas, kurio negaliu neįtraukti į šį postą :


DETOKSIKACIJA 2002 m.



Režisierius : Jim Gillespie
Siužetas :
Sylvesteras Stallone vaidina FTB agentą Džeką, kuriam dėl tragiško įvykio darbe prireikia gydytojų pagalbos. Jis gydosi specialioje klinikoje, skirtoje policininkams ir slaptiesiems agentams. O ramiai gydytis jam nepavyksta. Kažkas vieną po kito žudo klinikos pacientus, ir Džekas privalo surasti žudiką…
Komentaras :
Yup, Sylvesteris Stallone yra dar vienas aktorius iš mano vaikystės, bet turbūt be viso to realizmo, man patiko trapumas gyvenimo. Ir žinoma,kad Stallone išgelbėja ne tik visus,bet ir save patį.






Tai tiek šiam kartui. Turbūt visi filmai jums žinomi, tačiau norėjau pasidalinti savo mėgstamais dalykais.

~ T.

Komentarai

  1. I am sure this piece of writing has touched all the internet users, its
    really really good article on building up new webpage.

    Feel free to surf to my webpage :: minuman berenergi aman

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis