Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis


Diana Wynne Jones - Keliaujanti Haulo Pilis

 
 



Kas šiais laikai žino garsų Japonų animatorių H. Miyazakį ( turbūt labiau sakyti reiktų kas nežino jo), labai gerai žino jo studijos GHIBLI sukurtus filmus!  Labai nustebau, kad Miyazakį sužavėjo anglų vaikų rašytoją savo šia knyga. Tai  buvo tarsi bomba man ( naujiena). Kadangi filmas nuostabus, buvo labai įdomu perskaityti originalą, pagal kurį kurtas pats filmas.










 
 Sofija Hater yra vyriausia iš trijų seserų ir pasmerkta gyventi nuobodų gyvenimą puošdama skrybėles šeimos krautuvėlėje. Bet vieną dieną Sofijos gyvenimas pakrypsta netikėta linkme, kai ant slenksčio pasirodo Tyrlaukių Ragana ir paverčia ją kretančia senute. Neilgai trukus ji atsiduria keliaujančioje pilyje su keistu žyniu Haulu, neva ryjančiu jaunų merginų širdis, jo pameistriu ir įkalintu ugnies demonu. Bėgdama nuo Tyrlaukių Raganos ir vengdama įsitraukti į karą tarp dviejų karalysčių, Sofija stengiasi išsivaduoti nuo savo prakeiksmo ir sužinoti, kur dingo Haulo širdis. 



Pradėjusi kaityti ieškojau panašumų su filmu. Jų yra, nors Miyazakis kiek kitaip perteikė mums pasakojimo eigą ( Graži meilės istorija). Labai įdomi ir nuotaikinga knyga. Kartu su Sofija ir pykau ir juokiausi ypač labai džiugu dėl pabaigos! Nors rašytoja yra vaikų žanrui, bet šią knygą gali skaityti ir suaugę, pasiilgę tos gražios meilės istorijos, kai viskas prasideda netikėtai užklupus bėdai. Bent mano asmenine nuomone, tokia meilė turėtų būti tvirčiausia, kai įsimyli bendražygį padėjusį tau ir gerais ir blogais laikais. Skaitant iš pradžių nesupratau, kodėl Haulas leidžia Sofijai tvarkytis namuose (na gerai, net jeigu dėl geros širdies), bet kai Sofijai pavyksta pridaryti problemų, jis jos neišvaro. Žiūrėdama filmą, gi kažkaip savaime supranti, kad čia jis ją įsimylėjęs, o knygoje labiau perteikia Sofijos mintis,kad Haulas mergišius, mergina jos seserį. Tai kur ta meilė, ane? Bet čia viskas Sofijos požiūriu, kuri nesuprato Haulo. Buvo ir juokingų vietų, kur prisijuokti gali į valias. Visi H.Miyazakio fanai, turėtų paskaityti šią knygą!





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)