Aya Shouoto - The Demon Prince of Momochi House

Kadangi Manga irgi yra knyga, kaip jos nepaminėti. Kadangi į metų tik vieną kartą sulaukiu Vampire Knight Memories knygutės, tai buvau nutarusi paskaitinėti kitokią mangą. Labai man patiko Kamisama Kiss, bet labai jau daug volumų yra (knygučių ~ 25), tai susigundžiau "Aya Shouoto - The Demon Prince of Momoichi House" knygomis. 

Siužetas :

 Našlaitė Himari Momoči per savo 16-tą gimtadienį gauna laišką, su palikimu. Nuvykusi į Momoči šeimos dvarą, mergina sužino kad namas gyvuoja skirdamas gyvųjų pasaulį nuo dvasių. Tik atvykusi ji yra užpuolama demono, bet ją išgelbėja paslaptingas, pavidalą keičiantis vyras vardu Aoi.

 
Siužetas panašus į Kamisama Kiss (dvasios, demonai, lapės ir t.t. ). Paprasta mergina ir ją supančios antgamtinės būtybės. Iš tiesų man labai patiko piešimas (būdingas Anime stiliui, bet šįkart mažiau knygučių tik ~14 volumų.), veikėjai.





 Kiekvienoje knygutėje yra ir spalvotų puslapių, kurie džiugina spalvomis ir kaip pagal autorę veikėjai na atrodo spalvotai. Manga pati gi yra nupiešta juodai balta. Ištiesų, primena Kamisama Kiss :D Labai norėčiau, kad ir Anime išleistų. 
Turiu tik 5 volumus, ketinu įsigyti visus, nors be šito turiu ir kitų perkamų Mangų. 

 Pagrindiniai veikėjai :

 Himari Momoči - 16 -metė paauglė, kuri pagal testamentą paveldi Momoči šeimos dvarą. Teisėta savininkė, galinti ištremti būtybes iš dvaro. 

Aoi  Nanamori -  Kai vaikinui buvo 7 m, bėgdamas nuo kažko atklydo į Momoči namus. Namas jį pasirinko kaip Omamori- sama. Todėl jis keičia pavidalą į Nue ir atlieka savo pareigas kaip sergėtojas. Išaiškėja, kad šios pareigos iš tiesų turėjo atitekti Himarei. 
Palaikantys veikėjai : 

Yukari - vienas iš Omamori-sama's  šikigamių. Jis yra vandens gyvatė.

Ise -  vienas iš Oamori-sama's šikigamių. Jis yra orangutangas.
Omamori -sama arba kitaip Nue - Ajakašis (dvasia) arba demonas su katės ausimis, paukščio sparnais ir lapės uodega. Kaip Omamori- sama, Nue saugo Momoči Dvarą ir panaikina demonus, kurie mėgina išsiveržti į gyvųjų karalystę.




1 vol. - sužinome pačią pradžią. 16 gimtadienio progą, Himari Momoči gauna laišką su testamentu, aiškinačiu, kad ji paveldėjo Momoči šeimos dvarą. Nuvykusi ten, ji sužino, kad dvaras jau užimtas vaikino vardu Aoi ir 2 jo pasiekėjų Yukari ir Ise. Momoči dvaras pastatytas ant ribos, skiriančios dvasių ir gyvųjų pasaulius. Aoi pasirodo yra Omamori- sama, sergėtojas galintis pavirsti demonu, kad apsaugotų dvarą. 
Stebėdama kaip Aoi vis labiau silpsta atlikdamas savo pareigas kaip Omamori-sama, Hikarei neramu. Mėgindama pralinksminti vaikiną, ji mėgina išsivesti jį iš namų, tačiau prie įėjimo, netikėtai sužino, kad vaikinas negali grįžti į gyvųjų pasaulį. 
2 vol.-Himari apsipranta su nauju gyvenimu Momoči dvare ir pradeda lankyti mokyklą. Pačią pirmąją mokyklos dieną ji susidraugauja su 4 klasiokais ir pasikviečia juos į namus, kad paneigtų gandus apie apsėstą vaiduoklišką namą. Po to, kai Aoi juos pamato, vaikinas pareiškia kad vienas iš draugų yra miręs.  Ta dvasia pateko į namus tik todėl, kad pati šeimininkė Himari ją įsileido.  Jos draugas negyvėlis absorbuoja namo galia ir jeigu niekas jo nesustabdys pastarasis taps demonu. Kol Himari aiškinasi kas yra tas negyvėlis, kitiems draugams gręsia pavojus, ypač kai viena klasiokė Iizuka, jau neteko savo sielos.

3 vol. - 4 Himarės klasiokai apsilanko Momoči dvare. Tačiau didis demonas  vardu Kasha įžengia į dvarą apsimesdamas vienu iš draugu.Kashos pasirodymas priremia  Aoi prie sienos, kad šis pasiverstu demonu. Vėliau, Aoi pakviečia Himari į dvaro gilumą, į vietą kurios mergina nėra mačius, kur daug dvasių švenčia Nue užantspaudavimo ritualą. Ritualas leidžia Himarei ir jos draugams grįžti į normalų gyvenimą. Aoi padaro merginai keturlapio formos žiedą kaip padėka už pagalbą jam. Himari su džiaugsmu užsimauna žiedą ir su juo išeiną į mokyklą, tačiau prieš ją atsiradęs vaikinas stipriai sureaguoja pamatęs žiedą.

4 vol. - Himari turi daug ko sužinoti apie Momoči dvarą ir jo gyventojus. Mergina sutinka Aoi vaikystės draugą,Hayato Hidaką vienintelį asmenį atsimenantį Aoi egzistavimą. Hidakos šeimą prakeikė lapės dvasia. Kai Himari pamėgina padėti Hidakai, viena iš lapės dvasių supyksta ir mergina pakliūna į bėdą. Nue išlaisvina Hayato nuo prakeiksmo, tačiau visi Hayato prisiminimai apie Aoi dingsta. Gavusios pabarimą iš Nue,  lapės dvasios atverčia naują gyvenimo lapą ir apsigyvena Momoči dvare. Vyriausias brolis, Tamamo tampa namiškiu, tačiau Kashos palikta dėžutė, atskleidžianti slapčiausias paslaptis, sukelia chaosą namuose. Kai atrodo viskas grįžta į normalias vėžias, Yukari atskleidžia savo šokiruojančią praeitį.
 
Įtariu, kad istorija bus paini ir netikėta! 
Laukite tolesnių pasisakymų, šia mangą!

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis