Saw IX ( I dalis)

Nekaltosios (Les innocentes) 2016 m.

Žanras : Dramos;  Istoriniai
Aprašymas :
1945-ųjų Lenkija. Antrasis pasaulinis karas jau baigėsi, tačiau jo paliktos žaizdos dar nė nepradėjo gyti. Jauna prancūzė gydytoja Matilda kartu su Raudonuoju Kryžiumi gelbsti karo aukas. Vieną gūdžią žiemos dieną į klinikos duris pasibeldžia ir pagalbos paprašo jauna beviltiškoje padėtyje atsidūrusi vienuolė. Taip Matilda patenka į nuo pasaulio atskirtą vienuolyną, kuriame kankinasi besilaukiančios žiauriai sovietų karių išniekintos seserys. Kad nekiltų skandalas ir neišaiškėtų baisūs dalykai, vienuolyno vyresnioji nori bet kokia kaina išsaugoti paslaptį. Vienuolės labai pamažu į savo uždarą bendruomenę įsileidžia Matildą ir ji joms tampa vienintele viltim bei ramsčiu...

Gyvenimiškas filmas, kuris labai patiko.


 



Paskutinė riba (Homefront) 2013 m.

Žanras: Veiksmo, kriminaliniai, trileriai
Aprašymas : 
Filas Brokeris (aktorius Jason‘as Statham‘as) - buvęs agentas iš kovos su narkotikais skyriaus. Po žmonos mirties su dukrele persikrausto į nedidelį miestelį, tikėdamasis pamiršti praeitį. Mielas miestelis tik iš pirmo žvilgsnio atrodo tylus ir ramus. Iš tiesų čia karaliauja narkotikų klanas, o jiems vadovauja tironas pravarde Aligatorius (aktorius James’as Franco).

Ir vėlei užsimaniau paprastų veiksmo filmų su Jason Statham. Labai geras, norint atsipalaiduoti ir tiesiog pasimėgauti veiksmu.




Vienuolė (The Nun) 2018 m.

Žanras : Siaubo;trileriai; mistiniai
Aprašymas :
Atokiame Rumunijos vienuolyne įvyksta tragedija – nusižudo jauna vienuolė. Ištirti šio įvykio Vatikanas pasiunčia tėvą Burką (aktorius Demian‘as Bichir‘as) ir jauną novicę, seserį Ireną (akt. Taissa Farmiga). Pastaroji jau visai netrukus turi duoti finalinius įžadus ir tapti vienuole, tuo tarpu tėvas Burkas iki šiol kovoja su savo tamsios praeities paliktais sielos randais. Ėmęsi gilintis į jaunosios vienuolės savižudybę, tėvas Burkas ir sesuo Irena netrukus atskleidžia kruopščiai saugomą vienuolyno paslaptį. Į šventą vietą įsisukę demoniškos jėgos nesirengia lengvai pasiduoti. Tarp tamsių vienuolyno sienų ima dėtis vis kraupesni įvykiai ir sulig kiekviena diena įsigali vis didesnis siaubas. Vienuolynas tampa makabriška kovos tarp gyvųjų ir prakeiktųjų kovos arena, o grėsmė iškyla ne tik tėvo Burko ir sesers Irenos sveikam protui bei tikėjimui, bet ir jų gyvybėms.

 Labai ilgai laukiau galimybės pamatytį šį filmą. Ačiū Dievui pamačiau, galiu ramiai miegoti. Filmas tikrai geras, vakarui susižiūrės kaip mat. Be to priklauso filmams " Tūnas Tamsoje " bent kažkodėl atsimenu tik 3 filmo pavadinimą. Ši dalis būtų priešistorė (kiek supratau).

Pokštas arba saldainis (Trick 'r Treat) 2008 m.

Žanras : Komedijos, dramos, siaubo
Aprašymas :
Tai viena su kita nesusijusios keturios skirtingos istorijos, kuriose filmo herojai nusižengia įprastoms Helovino taisyklėms ir taip patenka į šiurpą keliančius įvykius ir išgyvena klaikius košmarus. Susipažinsite su mokyklos direktoriumi, kuris per Helovino naktį tampa serijiniu žudiku; su studente, kuri su drąsuoliais draugais sumano pasilinksminimą naktį miške; su sutuoktiniais, kur žmona tiesiog nekenčia Helovino nakties, o jos vyras tiesiog dievina Visų Šventųjų Dieną; ir, galiausiai, su grupele jaunuolių, sumaniusių žiaurią pramogą ir taip neišvengusią susitikimo su mirusiųjų dvasiomis.

Iš ties filmas įdomus. Žiūrėjau per helovyną (berods,jeigu nemeluoju). Iš pradžių  atrodė ką čia žiūriu, o po to viskas apsisuko aukštyn  kojomis . Žiūrėjau ir galvojau.... "Nu jo..."
Niekada nelaužykite taisyklių.



 



Megalodonas: grėsmė iš gelmių (Meg) 2018 m. 

 Žanras : veiksmo, trileriai
Aprašymas :
Marianų įdubos gelmėje patyrusio naro Jono Teiloro (aktorius Jason‘as Statham‘as) ekspediciją atakavo nežinomas gigantiškas plėšrūnas. Supanikavęs jūreivis jūros dugne paliko pusę savo įgulos, dėl to neteko darbo, o vėliau iširo ir jo santuoka. Praėjus keletui metų avariją patiria kita ekspedicija, tarp kurios narių – ir Jono buvusi žmona. Jų laivą užpuolė megalodonas – didžiausias kada nors Žemėje egzistavęs ryklys, pasak mokslininkų, išnykęs prieš milijonus metų. Teiloras yra vienintelis, turintis pakankamai patirties tokiose situacijose, tad jis priverčiamas nugalėti savo vidines baimes ir vėl leistis į jūros gelmes. Ar gali būti taip, kad neva išnykusi 20-ies metrų ilgio pabaisa ne tik neišnyko, bet ir vėl išsiruošė į medžioklę?

Oi kaip man patinka tokie filmai.😊😊😊 Net nepajuntu kaip jis pasibaigia.😢 Jeigu taip nutiktų iš tiesų  ( na mano gyvenime) tai būtų F**k !!! (nemanykite kad jeigu patinka tai svajoju kad taip nutiktų).  Išties filmą parsisiunčiau šiaip sau ( J.Statham vaidina, nekreipiam dėmesio 😏) tačiau nors ir buvo keista žiūrėti filmą, kuriam žinai būną aukų ir matyti aktorių kuris dažniausiai visus išgelbėja iškaršdamas kailį. Tą  faktą ignoruojant filmas tikrai vertas dėmesio,tiek dėl ryklio, J.Statham ir šiaip ...tos mėlynos,gilios jūros... :D

 

 
Septintas Pacientas ( Patient Seven) 2016 m.

Žanras : Siaubo
Aprašymas :
The film centers on Dr. Marcus a renowned psychiatrist who has selected 6 severe mentally ill and dangerous patients from the Spring Valley Mental Hospital tointerview as part of research for his new book. As Dr. Marcus interviews each patient one by one the horrors they have committed begin to unfold. However Dr.Marcus soon learns that there is one patient who ties them all together - Patient Seven.

Daugelis šio filmo atžvilgiu pasakytų nevertas dėmesio. Eilinė psichiatrinė,eiliniai pacientų kliedesiai...  Na aš mačiau,originalo kalba ir pasakysiu įdomus. O kad pabaiga tokia,nesitikėjau 😨😨😨.  Psichiškas genialumas, bravo !! 👍👌



Gimęs teisti (Mechenosets) 2006 m.

Žanras : Fantastiniai, trileriai
Aprašymas :
 Saša yra pernelyg pavojingas, kad gyventų šalia kitų žmonių. Jaunuolis pasižymi neįtikėtinomis antgamtinėmis savybėmis ir galėtų sunaikinti absoliučiai viską, kas tik pasitaikytų kelyje. Jis eina per gyvenimą, palikdamas kruvinus pėdsakus. Saša savanoriškai atsiskyrė nuo civilizacijos ir gyvena gūdžiame miške, o savo galias naudoja tik kilniems tikslams. Jis atlieka savotiško teisėjo pareigas ir negailestingai baudžia įvairaus plauko niekadėjus. Kuo didesnis nusikaltimas, tuo žiauresnis atpildas. Dėl šios priežasties jaunuolis tampa nekenčiamiausiu ir labiausiai medžiojamu asmeniu. Paprasti žmonės vengia su juo susitikti ir bijo prieiti arčiau. Savo ruožtu, turtingi mafijos bosai negaili pinigų drąsiausiems banditams, kurie turi ryžto pradėti gyvo žmogaus medžioklę. Tačiau puikiai ginkluoti ir žiauriais metodais garsėjantys nusikaltėliai nenutuokia, kad, vos tik prisiartinę prie Sašos, jie patys taps aukomis. Vieną dieną nenugalimo didvyrio gyvenime pasirodo ji. Katia visiškai nieko nežino apie jaunuolio praeitį ir nenutuokia apie antgamtines savybes. Žavioji mergina įsimyli iš pirmo žvilgsnio, apdovanoja jį ypatingai karštais jausmais ir nenori išsiskirti nė akimirkai. Ji nesuvokia, kad būti šalia Sašos yra labai pavojinga. Ar pavyks dviems įsimylėjusiems žmonėms išsaugoti gražiausius jausmus šiame žiauriame ir negailestingame pasaulyje?

Nebežinau kelintas rusiškas filmas, kurį vis gi žiūrėjau. Žiūrėjau grynai dėl aktoriaus (Sašos)  nes pasirodė neblogai atrodantis (žiauri priežastis žiūrėti filmą😱😱😱). Įdomiai sugalvota.



Mojin: prarasta legenda (Mojin: The Lost Legend) 2015 m.

Žanras :  Veiksmo, trileriai

Aprašymas : 

1990-ųjų pradžioje buvęs įžymus kapų plėšikas Hiu Bėjus su savo sužadėtine Širle Jang persikelia į Manheteną ir siekia pradėti ramų, šeimyninį gyvenimą. Tačiau jo planus sugriauna netikėtas atradimas – pirmoji Hiu Bėjaus meilė Ding Stan, kuri dvidešimt metų buvo laikyta mirusia, pasirodo, yra vis dar gyva, tad Hiu Bėjus nusprendžia išsiaiškinti šią keistą paslaptį. Tuo tarpu mįslinga verslininkė ir sektos lyderė Jing Seihong atranda slaptą Mongolijos princesės kapą, kuriame slypi ypatingą galią turintis artefaktas – Ekvinokcijos gėlė, galinti prikelti mirusiuosius. Būtent į šį kapą atklysta ir Hiu Bėjus, kuriame ir prasideda paslaptingieji ir kraują stingdantys kapų plėšiko ir jo sužadėtinės nuotykiai.

 

Mmm...  Labai geras filmas!  Jau senokai jį mačiau,dar įgarsinimas profesionalus,tai fantastika. Ir ašarą nubrauksit ir pasijuoksit ir dramų bus. Kaip azijiečiams būdinga - aktoriai gerai parinkti,vaidina puikiai.



Didžioji banga (The Wave ) 2015 m.

Žanras : Veiksmo, trileriai

Aprašymas :
„Didžioji banga“ - tai įtemptas katastrofų trileris, puikiai įvertintas 40-ąjame Toronto tarptautiniame kino festivalyje ir prikaustantis prie ekrano savo istorija apie kataklizmą, kuomet Norvegijoje esantis kalnas prie ypač turistų lankomos vietos pradeda sinkti gilyn į vandenyną, taip sukeldamas milžinišką ir viską savo kelyje pasiglemžiančią bangą.




Katastrofų žanro  filmas. Viskas puiku iki akimirkos kai įvyksta banga. Po to norėtusi daugiau veiksmo ar intrigos ... bet iš tiesų geras filmas.




Pirmasis išvalymas (The First Purge) 2018 m.

Žanras : veiksmo,fantastiniai, siaubo

Aprašymas :

Sveiki atvykę į eksperimentą – pirmąjį išvalymą! Bandydami sumažinti 1% siekiantį nusikalstamumo lygį ir kiaurus metus gyventi taikoje ir ramybėje, Naujieji Amerikos Tėvai – Įkūrėjai (NATI) imasi socialinio eksperimento. Jo metu vienos izoliuotos bendruomenės nariams 12 valandų bėgyje teisėtai leidžiama lieti agresiją ir žudyti. Negalioja jokie įstatymai, neveikia pagalbos tarnybos ir ligoninės – viską valdo tik chaosas, smurtas ir agresija. Tačiau kas įvyksta tuomet, kai uždaroje bendruomenėje vykdytas eksperimentas peržengia jos ribas, kraujo ir smurto gniaužtuose įkalindamas visą šalį?.. Ketvirtasis serijos „Išvalymas“ filmas tikina, jog tradicijos prasideda nuo revoliucijų ir žiūrovą nukelia prie išvalymo šaknų, leisiančių pažinti kruviniausios metų nakties ištakas. 
Atsimenu kaip užsinorėjusi tokio tipo filmo,pamačiau kitas dalis. Labai patiko. Taip  ir ši,visko pradžia gerai susižiūrėjo. 👍  Nors jeigu iš tiesų tai būtų ... siaubas.


Kietas riešutėlis 4.0 (Live Free Or Die Hard) 2007 m. 

Žanras : Veiksmo /trileriai
Aprašymas :
 Vienas geriausių visų laikų kino policininkų John‘as McClane‘as sugrįžta į didžiuosius ekranus ketvirtąjį kartą. Praėjus dvylikai metų nuo trečiojo „kieto riešutėlio“ ir net devyniolikai – nuo pirmojo. Bebaimio, vienišiaus, išskirtinai nepakantaus neteisybei Niujorko policininko vaidmuo Bruce‘ą Willis‘ą iškėlė į pirmojo ryškumo žvaigždes. Po trečios „Kieto riešutėlio“ dalies „visiems laikams“ užbaigęs John‘o McClane‘o erą, aktorius vis tik neatsispyrė nostalgijai ir sugrįžo prie šio jam ypač mielo vaidmens.
Per pastaruosius dvylika metų gyvenimas nuėjo toli į priekį. Smarkiai patobulėjo technologijos, pasaulyje ypač sustiprėjo ne paprastų nusikaltėlių keliamas pavojus, o terorizmo grėsmė. Atsižvelgiant į dabarties realijas, šįkart senamadis policininkas John‘as McClane‘as teroristų planus siekia sužlugdyti, padedamas naujųjų laikų atstovo – sumanaus „hakerio“ Matt‘o Foster‘io (akt. Justin‘as Long‘as).
Filmo veiksmas vyksta JAV sostinėje Vašingtone. Specialiosios tarnybos atskleidžia sąmokslą, kad naujausiomis technologijomis apsiginklavę nusikaltėliai Nacionalinės šventės – liepos ketvirtosios – dieną bandys įsilaužti į visos Amerikos pagrindinius ekonominius procesus kontroliuojančią sistemą. Negana to, nusikaltėliai vėliau planuoja perimti eismo kontrolės kompiuterius ir „desertui“ sugadinti elektros energijos bei vandens tiekimo sistemas ir nublokšti Ameriką atgal į „Tamsos amžių“.
Kadangi kol kas jokių bandymų laužtis į sistemą neužfiksuota, kompiuterių specialistai bejėgiai ką nors padaryti. Į pagalbą tenka pasikviesti „žmogų iš praeities“. Policininką, dirbantį senaisiais metodais. Metodais tų laikų, kuomet didžiausias technologinis stebuklas buvo mobilusis telefonas ar nešiojamasis kompiuteris. John‘ui McClane‘ui į pagalbą duodamas jaunas „hakeris“ ir prasideda kvapą gniaužiančios lenktynės su piktadariais ir su laiku.

Šaudo-gaudo filmas su B. Willisu puikus vakarui praleisti. 👌👌💓  Prisiminant senus gerus laikus,kai B.Williso veiksmo filmai buvo geriausi!! ( na,man tebėra)



Pabėgimo planas 2 (Escape Plan 2 Hades) 2018 m. 

Žanras: veiksmo / trileriai
Aprašymas : 
Rėjus Breslinas (akt. S. Stalone) vadovauja elitinei saugumo specialistų komandai, savo noru patenkančiai į aukščiausio lygio kalėjimus, kad surastų ir pašalintų aptiktas saugumo spragas. Kai jo labiausiai patikimas agentas Shu Ren (akt. X. Huangas) yra pagrobiamas ir įkalinamas visiškai kompiuterizuotame kalėjime, iš kurio dar niekam nėra pavykę pasprukti, Rėjus su senų bičiulių pagalba nusprendžia surasti ir išlaisvinti į nelaimę patekusį draugą.

Dar vienas šedevras su elitu ( bent jau man)S. Stallone. 😇 Gal kiek buvo keista matyti Bautista ( Amerikietiškos imtynės), bet nepaisant jo.... ale  "kieto personažo" visai neblogas vaizdas. 

 



 I dalyje,vis gi daugelis filmų yra stiprūs. Labiausiai lauktas -"The Nun". Sužavėjo - The innocentes (Les Innocentes), netikėčiausias "The Meg" ir "Live free or die hard". 

Laukite tęsinio!!!!

 

 




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis