Mačiau 5 / Saw 5

1. Bajirao Mastani 2015 m.

Režisierius : Sanjay Leela Bhansali 
Žanras : Drama,  Romantinis

Aprašymas : 

 Indų romantinis filmas, paremtas meilės istorija tarp legendinio karvedžio Badžirao ir jo antrosios žmonos – Mastani. Siužetas žiūrovus nukelia į XVIII a. Indiją, kurioje Maratų karalystės karys Badžirao siekia užkariauti visą šalį. Jis puikus karvedys ir didis vadas. Savo drąsa ir žiaurumu paeiliui laimėjęs daugybę mūšių ir nepatyręs nė vieno pralaimėjimo. Kiek netikėtai Badžirao įsimyli gražuolę princesę Mastani ir kova iš mūšio lauko persikelia į namus. Tada ir paaiškėja, kad pasitikėti negalima net ir artimiausiais žmonėmis. Tai filmas apie pasiaukojimą, apie amžiną ir nenugalimą meilės jėgą.

 


Tai antras Indų filmas mane taip apžavėjęs savo spalvomis, siužetu, dideliu atsidavimu šaliai ir gražia meilės istorija. Aišku, senovėje dažnai meilės istorijos baigdavosi liūdnai, na, bet tuo ir yra įstabi ši istorija. Pagal papročius,religiją, Bajirao ir Mastani negalėjo būti kartu.  T.y. šeima, ypač Bajirao motina,  nesutiko (kaip dažna Indų šeimose, Motina arba Anyta, sprendžia namų klausimus) jų sąjungai. Ir nors laba gražiai jis gynė Mastani visgi... pabaiga nebuvo tokia kokią norėtųsi pamatyti šiuo atveju. Filme buvo ir Indų šokių, muzikos taip pat gražios aprangos. Indų drabužiai man tokie spalvingi, ryškūs, bet tuo ir gražūs! Taip pat ir pastatai didingi. Kaip turistė tikrai norėčiau nuvykti į Indiją. Patariu pažiūrėti egzotikos mėgėjams, arba tiems , kurie nori pamatyti gilesnę meilę, negu šiais laikais esti. 

2. Rings 2017

Režisierius : F Javier Guitirrez 
Žanras  : Drama, Siaubo
Aprašymas : 
 
Vaizdajuostėje įkalintos merginos Samaros prakeiksmas prasidėjo prieš 14 metų. Pamačius minėtą vaizdajuostę, per 7 dienas reikia ją parodyti kam nors kitam ir taip perduoti prakeiksmą tolyn. Kitu atveju laukia siaubinga mirtis.

Trečioje filmo dalyje, pajutusi savo vaikino Holto staigų ir netikėtą šaltumą, Džiulija atvyksta pas jį, kad išsiaiškintų staiga atvėsusių jausmų priežastį. Mergina sužino, kad Holtas priklauso uždaram koledžo studentų rateliui, kuriame dalijamasi prakeiktąja Samaros vaizdajuoste. Privertusi Holtą atsiverti, Džiulija sužino, kad jos draugas vaizdajuostę pažiūrėjo prieš šešias su puse paros. Ir niekam kitam jos neperdavė. Kitaip tariant – būtent šį vakarą vaikino laukia neišvengiama lemtis. O galbūt lemties vis tik galima išvengti, net ir neperduodant vaizdajuostės kažkam kitam?



Trečiasis filmas... Eilinis tęsinys, kuris susižiūrėjo lengvai. Nieko įspūdingo, vis gi, mano nuomone pirmieji (amerikietiški variantai) buvo geriausi. Aišku, originalas - Japonų kitas reikalas. Nelabai ką ir paaiškinau apie filmą... Na graži versija,tik vėl užbaigė tarsi niekas nepadės... Na endless  story... Samara. 

3. Brolis (1997 m.  ) ir Brolis 2 (2000 m.)  

Režisierius : Aleksey Balabanov  

Žanras : Drama, Kriminalinis

 Pirmasis filmas : 

Po demobilizacijos Danila Bogrovas grįžta į gimtąjį miestą. Nuobodus provincijos gyvenimas netenkina tvirto rusų vaikino ir jis nusprendžia vykti į Peterburgą, kad išmėgintų save. Juo labiau, kad, sprendžiant iš gandų, ten jau senai klesti jo vyresnysis brolis. Bet šiaurinės sostinės "naujasis rusiškas" gyvenimas pasirodo labai netikėtas, o tikras Danilos brolis užsidirba užsakomosiomis žmogžudystėmis...


Antrasis filmas : 
 
Danila Bagrovas Maskvoje sutinka seną draugą Konstantiną Gromovą, su kuriuo drauge kovojo Čėčėnijoje. Šis papasakoja apie savo brolį dvynį, profesionalų ledo ritulininką, žaidžiantį Amerikoje. Komandos savininkas apgaule privertė pasirašyti tokį kontraktą, kurio didžioji dalis pinigų atitektų jam.
Praėjus kelioms dienoms po šio pokalbio, Konstatinas nužudomas. Norėdamas išsiaiškinti ir atkeršyti už draugą, Danila vyksta į Čikagą. Viename iš epizodų vaidina ir Lietuvos ledo ritulininkas Darius Kasparaitis.




Ir kodėl gi dalinuosi tokiomis senienomis? Pirmiausiai išėjo pasižiūrėti 2 filmą. Nu negaliu paaiškinti,bet labai patiko. Ir aktorius pagrindinis įdomus (gaila, miręs...) ir tas Mafijos gyvenimo vaizdavimas neblogai pateiktas. Tiesiog senas kinas, bet labai geras. Tiesiog pasižiūrėkit (jeigu nematę) ir viskas tuo bus aišku :D 


4. Viską lemiantis  (Wild Card) 2015 m. 



Režisierius : Simon West
Žanras: Drama, Veiksmo, Trileris
Aprašymas : 
 Dažniausiai Las Vegase lošiama iš pinigų, bet kartais ant kortos gula ir gyvybė...
Visą parą nemiegantis pramogų miestas Las Vegasas idiliškas tik atvirukuose. Mirgančiose jo gatvėse pilna pavojų ir beviltiškų lošėjų, dėl aistros azartiniams žaidimams paakojusių savo likimus. Vienas tokių - profesionalus asmens sargybinis Nikas (akt. Jasonas Stathamas), į Las Vegasą atviliotas priklausomybės lošti. Įprastą jo kasdienybę - lošimai, darbas, lošimai - vieną dieną sudrumsčia nelaimė. Niko draugę žiauriai sumuša įtakingo Las Vegaso mafijos boso sūnus. Atkeršijęs šiam niekšui, Nikas įsipainios į mirtinai pavojingą žaidimą - atlaikyti mafijos boso įsiūtį... 

Kartais norisi pasižiūrėti šaudo - gaudo filmą. Tokiu atveju renkuosi filmą kuriame vaidina Jason Statham. ( iš to elitinio rinkinio kaip Brusas Wilisas, Stalone ir kt. ) Tiesiog atsipalaidavimui, ramiam vakarui sueina labai greitai. 

5. Mardock Scramble: The First Compression (2010 m.) 


Režisierius :  Susumu Kudo
Žanras : Veiksmo, Fantastika, Psichologinis
Aprašymas : 
 Mardock Scramble novelė tuo metu yra laimėjusi didžiausius Japonijos apdovanojimus ir dar nuo 2006 metų manga buvo ketinama ekranizuoti skirtingais formatais, tačiau vis kas nors pakišdavo koją. Po daugelio metų projektas prisikėlė, gal ir ne garsaus animatoriaus Murata veidu, tačiau pirmoji filmų trilogijos dalis nuteikė pakankamai optimistiškai.

"Kodėl aš?.." Paskutinį ką pagalvojo Rune Ballot, jauna prostitutė... Jos gyvybė nutrūko. Pavojingo kazino vadybininko Shell vergė, nuo kurio rankos ir užgeso jos gyvybė. Tuo istorija ir būtų pasibaigus, jeigu ne... Ji tapo kiborge. Atgavusi jėgas ir prisiminimus, specialių tarnybų prižiūrima, mergina bando sugrąžinti save į įprasto gyvenimo vėžes, tačiau kuo giliau eina prisiminimų link, tuo sunkiau pradėti naują gyvenimą. Kad prieiti duoto kelio galą Rune teks susidurti su begalę psichologinių ir fizinių sunkumu.



Visada stengiuosi nepraleisti progos, pasižiūrėti Anime filmų. Šis atsitiktinai užtiktas.  Nenuvylė, kadangi yra 3 dalys, man lieka peržiūrėti dar dvi. Net neįsivaizduoju kaip reikėtų aprašyti šį filmą. Realus gyvenimas, tačiau su fantastikos prieskoniu. Gi mes negalime tapti kiborgais... Na,toks maždaug gaudo - šaudo, bet viskas labiau iškreipta forma. (tik japonai gali sugalvoti tokius psichinius žudikus kaip vyras su daug papų arba kitas vyrukas  su vaginomis.... )  Tai turėtų nebestebinti, bet stebina. Pagrindinė mintis - visais įmanomais būdais išsaugoti vienintelę liudininkę.... Trumpai ir aiškiai - rimtas filmas, nepaisant  kad yra Anime ir ...kitokių "įdomybių". 


6. Blitzas 2011 m.



Režisierius : Elliot Lester
Žanras : Trileris
Aprašymas : 
Policininkai – mūsų angelai sargai. Jų pareiga – saugoti ir ginti piliečius. Tačiau kas nutinka, kai jie patys tampa taikiniais? Didmiesčio gatvėse įsisiautėjo serijinis žudikas Blicas. Jis žudo ne bet ką, o policininkus. Tačiau ilgai vedžioti teisėtvarkos atstovus už nosies jam nepavyks. Į žudiko medžioklę išsiruošia du policininkai – Tomas Brentas ir Porteris Nešas. Detektyvas Brentas - kietas ir ne visuomet pagal taisykles žaidžiantis faras. Jo partneris prisilaiko šiek tiek švelnesnių metodų, tačiau jis toks pats aršus tvarkos ir teisingumo gynėjas. Nors detektyvai ne visuomet sutaria ir kiekvienas kitame įžvelgia erzinančių bruožų, bet bendras tikslas sučiupti žudiką, retinantį policininkų gretas, priverčia pamiršti skirtumus.




Tai tiek šiam kartui tų filmų. Prižadu artimiausiu metu pasidalinti daugiau, kadangi sąrašas didelis :P O ir Mačiau regis neturi 4 dalies :D 
Palieku jus su dviem labai gražiomis dainomis iš filmo Bajirao Mastani
Geros artėjančios savaitės! :) 

 


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis