Ransom Raggs - Kiaurymių Miestas

Ransom Raggs - Kiaurymių Miestas




 „Tie, kurie nėra skaitę pirmosios dalies,
 šį romaną ryte praris trokšdami sužinoti,
kas atsitiko anksčiau,
kad galėtų įsijausti į istoriją.
 O tie, kurie skaitė, negalės atsidžiaugti.“







Nepaprasta kelionė, prasidėjusi panelės Peregrinės „Ypatingų vaikų namuose“, tęsiasi Džeikobui Portmanui vykstant į Londoną, į ypatingųjų pasaulio sostinę. Ten jie tikisi gauti pagalbos savo mylimai direktorei panelei Peregrinei. Tačiau karo nusiaubtame mieste sulig kiekvienu žingsniu tyko šiurpios staigmenos. Ir, prieš užtikrindamas saugumą ypatingiesiems vaikams, Džeikobas pirmiausia turi apsispręsti dėl savo meilės Emai Blum.
Ypatingieji žavi savo asmeninėmis savybėmis, kerinčiais gebėjimais: vienas nematomas, kitas spėja ateitį, trečia moka skraidyti, dar viena – nepaprasta galiūnė... Šaiposi vienas iš kito galių ir silpnybių, ir taip vystosi pasakojimas, atsiskleidžia charakteriai. O labiausiai knyga žavi savitomis senovinėmis nuotraukomis, kurių R. Riggsas prasimanė sendaikčių turguose bei archyvuose. Keistos ir šiurpios nuotraukos puikiai iliustruoja charakterius ir veiksmo vietą, paryškindamos kraupią pasakojimo atmosferą.








Pirmoji knyga mane sužavėjo. Prisipažinsiu, kad labai sunku save prisversti skaityti. Šio autoriaus knygos ne išimtis. Ne, knygos nėra sunkios. Mane visada labiau traukdavo dealogai,o ne išvedžiojimai.Kad ir kaip ten bebūtų, antroji dalis  kiek silpnesnė nei pirmoji. Galbūt dėl to kad antroji knyga  veiksmas vyksta lyg ir mūsų laikais. Aišku nuotykių megėjams knyga "sueis" greitai. Pabaiga vėl užmetė kabliuką, tad man belieka laukti trečiosios knygos.:)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis