Victoria Aveyard - Raudonoji Karalienė



Victoria Aveyard - Raudonoji Karalienė

2015 metų laukiamiausia knyga, skirta „Divergentės“ ir „Bado žaidynių“ skaitytojams!
Maros pasaulis padalytas pagal kraują – raudonieji tarnauja sidabrinio kraujo kilmingiesiems, apdovanotiems antžmogiškomis galiomis. Mara yra raudonoji, gyvena skurdžiame kaimelyje vagiliaudama, kad pragyventų, kol lemties valia atsiduria sidabrinių karaliaus rūmuose. Valdovo, princų ir visų kilmingųjų dvariškių akivaizdoje ji atranda turinti ypatingų galių.
Norėdamas šitai nuslėpti, karalius priverčia Marą apsimesti kitados pamesta kilminga sidabrine ir paskelbia vieno iš savo sūnų sužadėtine. Norėdama išgelbėti namiškius nuo persekiojimo ir savo vaikiną nuo žūties mūšio lauke, ji sutinka apsimesti sidabrinių palikuone ir tapti princo Maveno sužadėtine. Mavenas neabejingas Marai, tačiau vyresnysis jo brolis, pirmasis princas Kalas, regis, irgi žavisi ja...
Mara ryžtasi pasinaudoti naująja savo padėtimi ir pagelbėti raudoniesiems išsivaduoti iš sidabrinių priespaudos. Neatsargus žingsnis gali baigtis mirtimi, nes šiame pavojingame žaidime lemiamas vaidmuo tenka išdavystei.

Esu didelė fantastinių kūrinių megėja, tad ši knyga susiskaitė be sunkesnių vargų, kurių pastaruoju metu turėjau skaitydama Azijos literatūrą. Pagrindinė veikėja Mara mano akimis buvo akiplėša (vagilė) neturinti gyvenime tikslo kitaip sakant išsiskirianti nebent savo kiek berniukams būdingu akiplėšiškumu (nesu linkusi nusistatyti apie žmogų kažkokią tai nuomonę,bet..)  Labai nustebino paslaptingasis vyras, pagavęs ją vagiant, bet atleidęs ir netgi davęs pinigą. Neturėjau tokios minties, kad viskas pasisiuks 180 laipsnių kampu. Pagavau save besimėgaudama Kalo ir Maros trumpomis akimirkomis. Kalas ir Mavenas yra dvi skirtingos asmenybės vienijančias bendro tėvo. Pirmoje knygoje mano favoritas - Kalas. Lauksiu galimybės paskaityti antrąją knygą ir viltis,kad šis istorija  neužsibaigs kaip Divirgentei (taip, tada liks apmaudas. . .) Kažkodėl iki šiolei nepamėgau Divirgentės (net neprisiverčiau perskaityti knygos, tik mačiau filmus,kurie mane sužavėjo).










Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis