Amnesia


Amnesia 




Autorius :  Touko Machida
Režisierius : Yoshimitsu Ohashi
Muzika : Yoshiaki Dewa
Takeliai :
· Atidarymo :  Nagi Yanagi - Zeotrope 
· Uždarymo : Ray - Recall
Studija : Brain’s Base
Žanras:  Romantika
Serijų skaičius : 12
Istorija :
Vieną, lemtingą Rugpjūčio 1-ąją, Herojė praranda visus savo prisiminimus. Siekiant juos susigrąžinti,  mergina turi bendrauti su “juo” (skirtingais vaikinais) gyventi gyvenimą laimingai, nes tik su juo ateitis gali būti šviesi.

Pagrindiniai veikėjai : 



Herojė—įgarsino  Kaori Nazuka

Paprasta mergina, kuri atsibudusi neprisimena nieko. Per visą anime, ji parodo daugelį savo savybių, kadangi pats anime kaip  žaidimas, kiekviena serija vis kitas vaikinas, taigi kitokia reakcija ir elgsena merginos.
Herojė yra draugiška, šiek tiek lėtoko suvokimo, tačiau gerai supranta žmogų. Paklusni ir smalsi. 




 Ikki—įgarsino Kishou Taniyama

Ikkis - dievaitis, kurio trokšta visos merginos. Jis akimis sugeba pavergti merginos širdį. Tačiau Herojes jam nepavyksta pavergti, kažin ar dėl jos lėtos reakcijos ir suvokimo...
Vaikinas niekaip negali ilgai turėti merginos, todėl jis mėgina su Heroje.  Tačiau jis nežino, kad visa jo tragedija - jo gerbėjų, nesugebėjimas susitaikyti su realybe darbas. 


Toma—įgarsino  Satoshi Hino

Tomai tinka toks posakis "Tyli kiaulė, gilią šaknį knisa."  Atrodo Toma yra gražus, rūpestingas vaikystės draugas. Tačiau kai eina kalba apie merginą, vaikinas naudojasi visais kraštutiniškumais norėdamas amžinai turėti Heroję.  Vaikinas net užrakiną merginą narve, ar ne klaiku?


  
Kent—įgarsino Akira Ishida
 Kentas yra panašus į tuos moksliukus, kurie nedaug šneka. O prašnekę elgiasi ar iš drovumo ar nemokėjimo bendrauti piktai. Galime spėti,  kad galbūt vaikinas labiau mėgsta discipliną, nors Anime parodo šiek tiek žmogiškesnę pusę. 



Ukyo—įgarsino  Kouki Miyata

Ukyo turi paslaptį, kuri išaiškėja paskutinėse serijose.  Nepaisant to, kad jis turi dvi asmenybes, vieną blogą kitą gerą. Vaikinas labai myli Heroje ir stengiasi jai padėti, nors mergina negali suvokti kada ką daryti. 








Orion - įgarsino Hiromi Igarashi

Vienintelis Herojes draugas per visą amneziją. Nepaisant to, kad viskas įvyko dėl jo kaltės, vaikinukas mėgina padėti merginai grįžti į savo gyvenimą. 





Shin— įgarsino Tetsuya Kakihara 
Vaikinas yra paprastas, turintis kaltės jausmą.  Nepaisant to, yra Herojės vaikystės draugas. Kaip vaikinas yra labai rūpestingas bet šiek tiek karštakošis. Padaręs klaidą mėgina viską ištaisyti. 



Mano komentaras :
Aname ganėtinai įdomus. Statytas pagal žaidimą Amnesia, todėl ir pats Anime vizualiai susižiūrėjo kaip žaidimas. Tik galbūt labiau su nežinoma pabaiga . Daugelis liko nepatenkinti, kad Anime neparodė, ką Herojė pasirinko. Aš tai rinkčiausi tarp Ukyo ir Shin. Tačiau kūrėjai pasirinko Anime palikti kaip žaidimą.
Nenoriu vertinti pačio Anime (duočiau kokius 8,5 /10), nes tuo metu buvo kiek kitoks. O ir vertintoja nėra iš manęs gera :D Bet patiko kad Idea Factory išleido dar vieną anime ir jos mintis, koks būtų gyvenimas jeigu pasirinktumei vieną  ar kitą. Klausimas jums, mielieji, jeigu žinotumėte kas jūsų laukia su jūsų pasirinktuoju (-a) ką darytumėte? 
Šiek tiek paspoilinsiu : 
Galbūt Shin nebūtų mano vaikino idealas, nes nemanau kad daugeliui patiktų kai tave spaustų dėl ko nors. Tai nėra patogu ir malonu. Nors jis bent jau man pasirodė mielas. 
Ikki - jis iš dalies man patiko, tačiau jautėsi jo netikrumas. Jis lyg ir nenorėtų tos merginos, bet vis matyt jam vienatvė ne prie  širdies.  Jam ir Herojei būnant kartu, jautėsi kad jis laiko save aukščiau . Nors ir stengėsi gražiai elgtis. 
Apie Toma ir Kent neturiu daugiau ką pasakyti. O štai mielas Ukyo - ... Pasiskaičiau kelis komentarus ir tai sukėlė prisiminimus. Visgi, Ukyo tikrai mylėjo Heroję. Nepaisant to, kad jis buvo susidvejinęs. Viena jo pusė norėjo nužudyti heroję, kita išgelbėti. Matyt ta geroji pusė ir pavergė mano valią ir simpatiją. Juk jis ją išgelbėjo (ir nužudes yra...) ir papasakojo apie savo jausmus jai. Na, o Orion mažas niekšelis, per kurį Herojė ir prarado prisiminimus.  Na, bet .. paskutinėje serijoje buvo gaila, kai ji grįžo ir paliko Orion vieną. 
Pirmasis įspūdis - anime su karštais vaikinais, niekam tikusia pagrindine veikėja. Tačiau bendras vaizdas - nervų tampymas. Ir kurį vaikiną Herojė pasirinko?! 









Video : 

Ukyo Melodie
Graudi Ukyo melodija, kurią grojo tada, kai jis ketino paaukoti savo gyvybę. Miela ir graudu.

Zeotrope  *
Recall *

Fanservice :

Amnesia - Talk Dirty
 Video sukūriau nes greitu laiku neišeis man galutinai užpildyti savo turimų paveiksliukų, galerijoje. O be to, geras slideshowas išėjo :D






 * artimiausiu metu ikelsiu



Galerija :


Radau netgi gražių  demotyvacijų :D 





















Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis