Saw IIX


Jūs žinote jo vardą....

                                          


           

“I want to play a game…..” - John Kramer A.K.A. Jigsaw (Saw, 2004)



          
                      



Jeigu kas kada būtų pasakęs, kad filmų epopėja "Saw" (mums žinomas kaip Pjūklas) kada nors man patiks, greičiausiai būčiau tą žmogų pavadinusi bepročiu.Visgi, yra toks posakis : "Niekada nesakyk niekada."
Turbūt klausite, kodėl man patiko ši epopėja? Manau esminė klaida buvo tai, kad kai pasirodė filmas (2004 m. ) žiūrėjau mėgėjiškai, net nesigilindama apie filmo siužetą. Kaip paauglė, šlykštėjausi tomis kraujo scenomis, o pačio siužeto net nemačiau vizijos. Neveltui su laiku, ateiname į protą :D Tai va, praėjus daug daug laiko (12 metų O.o) susigundžiau pasižiūrėti viską nuo pirmojo filmo. Patikėkite, potyriai visai kitokie nei  anksčiau. Tai išties prikaustančios dalys nes kiekvienoje dalyje atskleidžia visą istoriją po gabalėlį. Nesu psichologe ar žmogaus elgesio ar tokių kankinimo būdų specialistė, bet mano maža mąstysena,  net  tos žiaurios "išsivadavimo" scenos yra labai apgalvotos , pritaikytos tam asmeniui, pagal jo elgesio pasekmes. Manau tai žiauriai genialu.  Nors buvo ir nukripimo nuo prado, o ir paskutinis filmas toks lyg ir padielka, bet patikėkit ryte suryjau visas serijas ir su didele viltimi tikiuosi dar vieno filmo ?:D Tai tikrai yra serija filmų, kuriuos dar kartosiu žiūrėjimą...

 Pjūklas  (2004 m.)

Žanras : Siaubo, Mistinis, Trileris
Siužetas :
 Įsivaizduokite, kad vieną rytą pabundate nepažįstamame kambaryje... Neatsimenate kas vyko vakar ir kaip čia atsiradote... Būtent taip ir nutiko Adamui ir Gordonui. Priedo, jie pabunda prirakinti prie vamzdžių didžiuliame kambaryje, kurio viduryje kraujo klane guli lavonas... 
Ar galėtum nužudyti žmogų, kad išgelbėtum savo šeimą? Pasirodo, kad viskas - tik didžiulis žaidimas...

Pjūklas  2 ( 2005 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Tiriant naują super-kraupią žmogžudystę, detektyvą Eriką Meisoną kamuoja nuojauta, kad tai to paties rafinuoto kankintojo, linksminusio mus pirmojoje filmo dalyje, darbas. Jeigu dar pamenate, jis dingo, palikdamas tik kūnus – ir jų dalis – iš paskos... Ar reikia sakyti, kad Meisonas teisus? Iškrypėlis grįžo! Bet vietoj dviejų žmonių, užrakintų kambaryje su mįslėmis, šįkart turime... net aštuonias aukas. 8 nepažįstamieji, priversti lošti iš vienas kito gyvybių, kad išsaugotų savąją.

Pjūklas  3 ( 2006 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Policijos pareigūnai išsiaiškina šokiruojančią žinią, kad kruviną darbą sėkmingai atlieka visiems pažįstama Amanda, kuriai ne kartą buvo pavykę išsigelbėti iš negailestingų spąstų ir tapti didvyre. Bet dabar sutrikusios psichikos mergina pasirinko visiškai kitą kelią ir nusprendė pratęsti savo mokytojo nesveikų fantazijų įgyvendinimą. Būtent ji pagrobia savo pamainą ligoninėje užbaigusią gydytoją Lyn Denlon ir nugabena į apleistą rūsį, kuriame naujosios aukos jau laukia žiaurusis Pjūklas. Tačiau sunkiai susirgęs maniakas yra leisgyvis, prikaustytas prie lovos ir jaučia mirties alsavimą. Patyrusi gydytoja gauna užduotį išlaikyti jo gyvybę kiek įmanoma ilgiau, kad labirintuose vis dar užstrigęs Džefas suspėtų įvykdyti kruvino žaidimo užduotis ir išsigelbėti. Bet nei Lyn, nei Džefas nė neįtaria, kad Pjūklas jiems abiems yra paruošęs nemalonią staigmeną.

Pjūklas  4 ( 2007 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Specialiosios paskirties būrio kapitonas Rigsas netikėtai patenka į žiaurius pomirtinius Pjūklo spąstus. Prasideda dar vienas kankinantis bepročio žaidimas su nieko nenutuokiančiomis aukomis. Pareigūnas turi tik 90 minučių, kad įveiktų Pjūklo paliktus spąstus...




Pjūklas 5 ( 2008 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
Pjūklas sukasi laisvai, kraujas liejasi purslais, kūnas skyla į gabalus... Ar jau pasiilgote smurto ir sadizmo pamokėlės? Kas gi jūsų laukia penktojoje serijoje? Toronte viską nufilmavę žmonijos šiurpintojai tradiciškai neatskleidžia visų paslapčių, bet pernelyg atvirai bendraujantis režisierius naujokas išdavė, kad į nelaimę patekusių herojų lauks 7 pavojingi spąstai. Vienas sukonstruotas siaubų atrakcionas yra toks sudėtingas ir pavojingas, kad filmavimo akimirką aktoriai rimtai rizikavo gauti traumas, todėl už kino kamerų budėjo nelaimingam atsitikimui pasiruošę greitosios pagalbos medikai. Visus „Pjūklus” vienijantis pagrindinis aktorius Tobinas Bellas prasitarė, kad penktasis filmas paaiškins kai kurias intriguojančias mįsles, kurios ilgą laiką nedavė ramybės ištikimiausiems „pjūklomanijos” gerbėjams. Jeigu norite sužinoti žiauriajame labirinte įstrigusių aukų likimą, tai būkite budrūs! Juk puikiai žinote, koks košmaras jūsų laukia...


Pjūklas 6 ( 2009 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Neišsenkančios žiūrovų meilės dėka 2004 m. įjungta sadistiško pjūklo mašina vejasi daugiausiai serijų susukusius Fredį Kriugerį ir Penktadienį 13-ąją. Baimės faktorių formuojančiame siužete logika nesisvečiuoja, o vienas kitą keičiantys scenaristai gauna neribotą laisvę pratęsti tai, kas jau atrodė užbaigta. Jie prikelinėja iš numirusiųjų reikalingus kankinimų labirinto herojus ir atsukinėja laiką atgal, aiškina anksčiau neatsakytus klausimus.



Pjūklas 7 ( 2010 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Siaučiant mirtinai kovai dėl žiauraus Pjūklo palikimo, grupė jo spąstų išvengusių žmonių pagalbos kreipiasi į savo jėgomis išgyvenusį Bobby Dageną – žmogų, kurio tamsios paslaptys sukelia dar vieną smurto bangą.





Pjūklas 8 ( 2017 m.)

Žanras : Siaubo, Trileriai, Mistiniai
Siužetas :
 Policijai radus kelis žiauriai sudarkytus žmonių kūnus, visi įkalčiai nedviprasmiškai rodo į vieną žmogų: liūdnai pagarsėjusį Džoną Kreimerį, dar žinomą kaip Pjūklas. Tačiau kaip tai įmanoma? Juk Pjūklas mirė prieš daugiau nei dešimtmetį. Ar vis tik ne?








Taip, mielieji visa 8 "Mačiau" dalis priklauso Pjūklui :D Galbūt verta pasakyti, kad "taip ir turėjo būti", mat Tenshi gi mėgo rašyti ta tematika. Galbūt.  
 Ačiū už dėmesį! 







Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis