Padermė "The Strain"

Guillermo Del Toro ir Chuck Hogan -  padermė 

Vampyrai buvo čia visada. Slėpėsi tamsoje ir maitinosi. Laukė.
Dabar jų laikas atėjo.
 Per vieną savaitę neliks Manhatano.
Per tris mėnesius - šalies.
Per šešis mėnesius  - viso pasaulio. 
Į Niujorko tarptautinį JKF oro uostą nusileidžia Boeing 777 ir staiga sustoja. Lėktuvo šviesos nedega, visos užuolaidos nuleistos, ryšys su įgula ir keleiviais paslaptingai nutrūkęs. Už kelių valandų Niujorke prasideda Saulės užtemimas, o su juo ima skleistis baimė. Šiurpus užkratas pasiekė nieko neįtariantį miestą, plinta kaip visa naikinantis miško gaisras – be gailesčio, nepalikdamas gyvųjų, alkanas... vampyriškas.
Vieno Amerikos lombardo Harleme savininkas, senas profesorius, išgyvenęs holokaustą ir vedybų su studente skandalą, stebi išmirusio lėktuvo dramą per televizorių ir supranta, kad karas, kurio bijojo visą gyvenimą ir kuriam ruošėsi, pagaliau prasidėjo...

Nors sunku įsivaizduoti, kad apie vampyrus dar būtų galima papasakoti ką nors nauja, kino režisierius Guillermo del Toro, suvienijęs jėgas su Chucku Hoganu, įrodo priešingai. Jie dar kartą perkuria kraugerių mitologiją, pasiūlydami puikią istoriją, kurioje susipina legendos, pasaulinė krizė ir neišgalvotos stiprių žmonių istorijos.

Šlykšti knygą, bent jau ta dalis, kur žmonės tampa vampyrais (apačioje, serialo nuotrauka parodo kodėl bent jau man tas virtimas yra šlikštus), tačiau patiko. Pradžioje buvo labai įdomu kaip autorius pateiks vampyrus, juk mums žinoma daug pavyzdžių A.Riccie - Interviu su vampyru, Charlaine Harris - Miręs iki sutemų bei garsiosios Saulėlydžio sagos. Istorija, pati mintis labai sužavėjo, o pabaiga suintrigavo. Perskaičiau  tik 1 knygą, laukiu nesulaukiu galimybės perskaityti iki galo, nors šis įšūkis nebus greitiai įveiktas, kadangi bibliotekoje yra tik 1 ir 3 knyga. Štai jums ir įrodymas, kodėl labiau verta knygas pirkti.  ( Kažkada man bibliotekininkė pasake, kam pirkti tas knygas, jeigu ateini į biblioteką, jos yra ten...) Kažkodėl biblioteka "pražiopsojo" 2  knygą. Taip pat mano žiniomis yra serialas "Padermė" (angliškai The Strain) Nežiūrėjau jo dar, vis gi noriu pirma knygas perskaityti, tik po to žiūrėti serialą, kad nebūtų gailėjimosi kam pirmiau pažiūrėjau tik po to paskaičiau ir pan. 


O serialas aprašomas taip :


Tai istorija apie Niujorko Ligų Centro Kontrolės komandos galvą, daktarą Efraimą Gudveterį. Jis ir jo komanda buvo paprašyti tirti paslaptingą virusą su senovės ir vampyrizmo blogio bruožais. Įtampai augant, Ef, jo komanda ir eilinių niujorkiečių draugija kariauja dėl žmonijos likimo.












Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis