Tikras kraujas


Tikras kraujas

Arba kitoks pasaulis nei "Twilight"



Tikras kraujas (angl. True Blood) – JAV televizijos serialas, kurį sukūrė ir režisavo Alan Ball. Serialo siužetas paremtas Charlaine Harris „The Southern Vampire Mysteries“ knygų serija, kurioje pasakojama apie vampyrų ir žmonių gyvenimą fiktyviame Bon Temps miestelyje, Luizianos valstijoje. Pagrindinis serialo veiksmas sukasi ties Sookie Stackhouse (kurią vaidina Anna Paquin), padavėją, kuri turi telepatijos gebėjimų. Serialas transliuojamas per „HBO“ televiziją Jungtinėse Valstijose. Premjera įvyko 2008 m. rugsėjo 7 d. Serialas gavo kritikų pripažinimą ir laimėjo keletą apdovanojimų, kaip kad Auksinis gaublys ir Emmy.





Siužetas :

Dėl dirbtinio kraujo išradimo Japonijoje, vampyrai iš nakties pabaisų virto eiliniais piliečiais. Nepaisant to, jog vampyrai oficialiai atsisakė siurbti žmonių kraują, dauguma paprastų žmonių vis dar laiko juos priešiškais, ypač tokiame provincialiame miestelyje kaip Bon Temps. Tačiau, viename bare dirbanti padavėja Sookie Stackhouse nejaučia vampyrams neapykantos, kadangi dėl turimų telepatijos sugebėjimų ji nuo vaikystės būdavo atstumiama. Vieną vakarą į barą „The Merlotte“ užsuka 173 metų amžiaus vampyras Bill Compton. Jiedu susitinka, Sookie pajaučia negalinti perskaityti Bill minčių ir netikėtai jie pamilsta vienas kitą... Tačiau jų meilės reikalus pradeda drumsti žinia, kad Sookie viršininkas ir "The Merlotte" baro savininkas Sam Merlotte seniai ją myli, žmonių mintys, kurias ji girdi apie tai, kad susidėjo su vampyru skaudina ją, bet ir bendradarbė paslaptingai dingsta… Galbūt draugauti su vaikinu vampyru nėra jau tokia gera mintis?



Komentaras :
Tikras kraujas yra tarsi naujas požiūris į tuos vampyriškus, vilkolakiškus ir pan.  dalykus. Nors pradėtas jis seniau nei Saulėlydis  ar Vampyrės dienoraštis, tačiau savo vertę jis išlaiko. Lyginant kitus du minėtus su juo, jie tarsi plagiatas arba visai kita opera, kuriose irgi yra žavios vertės, kuri palieka įspūdžių. Bent jau man, paprastam žmogeliui, kuris matė visus tris, šis paliko didesnį įspūdį.

Kodėl?

Pirmiausia serijų kiekis.
Kiekviename sezone (šiuo metu jų yra 6) yra tik po 12 serijų. Galbūt kaip geram serialui, per mažai, bet tai yra žaviau negu žavu, nei žiūrėti 100 serijų kuriuose vaizduojama vienas ir tas pats. Pripažinkime, kuo režisieriai pajaučia “populiarumą” darys tęsinius, nors jie bus beviltiški.

 Antra – veikėjai ir jų tarpusiavio santykiai bei elgsena. 



Tikro kraujo pagrindinė veikėja – Sukė iš tiesų blaškosi tarp jausmų ir apžavų vampyrams, nors seriale aiškiai teigiama,kad jos negali apžavėti. Na, bet ją savotiškai apžavėjo. Juk Bilas  - džentelmenas, pirmasis jos sutiktas vampyras užkariavęs merginos širdį. Erikas – nors elgiasi bjauriai ir gana pašlemėkiškai, tačiau visi žinome, kad jis Sukes nenuskriaustų nes juk myli ją. Savaip ar anaip, bet bent jau jis jos nepalieka ir neketina sugriauti viso pasaulio. Kitaip sakant jis lyg ir antroji Sukės meilė. Na, bent jau romanas buvo siautulingas, o su Bilu – ramesnis ir tyresnis. (ne veltui sakoma, kad pirmąją meilę prisiminsime visą gyvenimą).
Vampire Diaries - pripažinsiu, pirmas sezonas geriausias, nes tada pagrindinė veikėja - Elena Gilbert yra tikras žmogus, labiau artimas mums, šiuolaikiniams paaugliams. Negu  kaip toliau vykstant, ji tampa kitokia vien dėl to, nes tampa vampyre .Tokie dalykai šiek tiek erzina. Nors come on dude, how much it will last? Nes jau rimtai  tiek sezonų, beveik nieko gero išskyrus mylimas poros, kaip santykiai tarp  Karolinos Ir Klauso.  Bet turbūt viską gadina Stefano ir Deimano ir Elenos trikampis. Tai Elena su Deimanu, tai su Stefanu ir visi nuskriausti ir bla bla bla.
Šis dalykas sieja visus tris : Vampire Diaries, True blood ir Twilight.
Bet pripažinkime, pasaulyje ne visi yra už tai, kaip sumano scenarijus ar knygų autorės. Juk jos rašo kaip joms ten susikukuoja (nenoriu nieko tuo įžeisti). Esmė tokia  - kad kartais saldu pažiūrėti kaip vienas ar kitas veikėjas kenčia ne tik kovos metus. Muhaha :D


Trečia - šis serialas nenusivažiavo.  Su savo stiliumi ( viskas įeina) jis yra ganėtinai patrauklus, ir manau nebus greit užmirštas. Jis savitas. Turi savo stilių, nes veikėjai t.y. aktoriai su tokiais gan keistokomis kalbėsenomis , tarmėmis. Bent jau man tai neįprasti. . Ir dėl to jis bent jau man išsiskiria.  
Taigi, belieka laukti 6 sezono serijų ir tikėtis kad viskas baigsis kažkaip, nors knygų skaitytojai jau viską žino, bet.. 
Beja,  taip pat mėginsiu skaityti jos knygas. Reikia pagaliau kažką pasirinkti. :) Juk skaityti yra gerai :D Kiek žinau 14 knygų. Smagu. Bus skaitalo ir ilgam laikui. 
True blood užsigarantavo vietą ne tiks mano knygų lentynoje bet ir kaip  dvd diskai.

Su meile, T.




Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis