Mačiau VII (1 dalis)

Ohayo ^_^ 
Sėkmingų 2018 metų!! <3

Pirmiausiai, sveikinu  visus su Naujais 2018 metais <3. Linkiu visiems sėkmės, meilės ir sveikatos. Savo blogui - greičiau atsigauti ir papilnėti. O sau pačiai  linkiu ištvermės ir  daugiau ryžto atliekant visus susiplanuotus darbus.  

Pagaliau per šventes gavau pailsėti nuo darbo.  Depresija užklupo nes visą laiką dirbi ir nebeturi laiko sau ar kaip vienas žmogus sakė, net neturi laiko savo pomėgiams. Gavusi savaitę atostogų taisiau savo klaidą, leisdama sau vakarais žiūrėti filmus apie kuriuos mėginsiu prabėgomis pasidalinti. Filmų daug,todėl  šiuos filmus dalinu į 3 dalis. Taigi pradedam? :)



1. Erotiniai Žaidimai (1999 m.) 

Žanras : Dramos; Trileriai; Romantiniai
Siužetas : 
 Klastinga ir turtinga apgavikė Ketrin, beveik negalinti gyventi be narkotikų, sudaro savotišką sutartį su netikru savo broliu Sebastjanu, kuris garsėja kaip nepataisomas mergišius. Sutarties esmė - Sebastjanas privalo suvilioti mokyklos direktoriaus gražuolę dukterį Anetą, kuri populiariame jaunimo žurnale viešai prisipažino, kad nepraras nekaltybės iki pat pirmosios vedybų nakties. Laimėjusi lažybas, Ketrin gautų prabangų brolio automobilį, o priešingu atveju permiegotų su Sebastjanu. Tai buvo jo svajonė, todėl jaunuolis imasi darbo. Jam pavyksta, bet ... Sebastjanas bepriotiškai įsimyli Anetą.

Pastaruoju metu visi seni filmai, kuriuos žiūrėjau per televizorių prieš kokius 10 metų nebekelia tokių emocijų kaip seniau.. Kaip šis, 1999 metais  jis galbūt buvo geras. Žiūrint dabar jis kiek vidutinis. Pati sumąsčiau pasižiūrėti tik dėlto, nes jis priešingas mano mėgstamam žanrui. Labai norėjosi pasižiūrėti ką dar gali suvaidinti Gellar, juk ją žinau labiau kaip Bafi -vampyrų žudike. Siužete aprašyta filmo idėja ir žinoma, pabaiga tokia kokios nesitikėjote...

2. Demonų medžiotojas. Prisikėlimas (2012 m.) 


Žanras : Mistiniai; Romantiniai; Fantastiniai
Siužetas : 
 Moteriško prado demonė buvo įkalinta lede, nes kadaise nepakluso dvasių pasaulio taisyklėms. Netikėtai jai pavyksta ištrūkti ir dabar ji ieško vyro, kuris atiduotų jai savo širdį ir taip ji galėtų įgauti žmogišką pavidalą. Netrukus atsiranda tinkamas kandidatas, bet jis ne toks jau paprastas kaip atrodo iš pirmojo žvilgsnio.

Kinų fantastiniai filmai žavi senove, demonais, meilės istorijom ar tiesiog kovos menais. Žiūrint filmą jautiesi tarsi žiūrėtum pasaką. . . kurios pabaigoje meilė nugali visas kliūtis. Tai žinoma ne visada būna laiminga pabaiga. Džiaugiuosi, kad lietuviai įgarsina ar bent jau išverčia ir azijiečių filmus . Tai tarsi atgaiva mano depresijos užkluptai sielai. <3

 3. Digeriai (2016 m.)

Žanras : Siaubo
Siužetas :
Kiekvieną dieną tūkstančiai žmonių važinėjasi metro. Bet namo sugrįžta ne visi. Naktis… Metro traukinys dideliu greičiu praskrieja pro paskutinę stotelę ir pradingsta tamsiame tunelyje, su savimi nusinešdamas nieko nesuprantančius ir išsigandusius keleivius. Pareigūnai atsisako komentuoti situaciją ir užslaptina bet kokią informaciją apie be pėdsakų dingusius žmones. Po kelių dienų į nelaimėlių paieškas metro tuneliais leidžiasi jų draugai…

Įdomi pati filmo idėja. Dar nesu mačiusi, kad metro įvyktų kas nors kitko nei pasaulio pabaiga ar užgrobimas. Filmas rusų gamybos - tai kaipsakoma pirmas blynas - prisvilęs. Pati ne taip ir kreipiau dėmesį, kad metro pabaisa tokia ... Bet paskaičiusi komentarus susidariau nuomonę kad filmas nieko gero. Mane žinantys asmenys pasakytų, kad man nerūpi komentarai. Pati sprendžiu apie filmą, kai jį pasižiūriu. Gi ne visada norisi žiūrėti tik geriausiai įvertintus filmus. Šis filmas kaip ir "Erotiniai Žaidimai"  susižiūrės kažką darant. Kartais įtrauks kartais ne . Pabaigoje naudota "Anton Ray - Release the Monster" daina atsirado mano grojaraštyje. O trumpai tariant apie filmą - bėgam ir mirštam vienas  po vieno.

4. Aš regėjau šėtoną (2010 m.) 

Žanras : Siaubo; Dramos; Trileriai
Siužetas : 
 Negailestingas serijinis žudikas sudoroja pensijinio amžiaus policijos komisaro dukterį, o jos sužadėtinis specialusis agentas išeina atostogų ir paskelbia nesugaunamojo psichopato medžioklę. Jis pats tampa monstru, nes nesiruošia vien tik atkeršyti ir nužudyti. Jam reikia, kad liguistas maniakas pajustų baimę ir skausmą, kokį išgyveno jo aukos.
Negalėjau susilaikyti neparašiusi šio filmo iškart po Digeriu. Jie turi bendra faktą - mėsinėjami žmonės.  Nemanykit, kad tokie filmai man labai patinka ar kad tokius filmus laikau siaubo. Jie nėra siaubingi, labiau šlykštūs. Bet šis Pietų Korėjos filmas prikaustė mane prie ekrano ilgam. (Filmą radau ieškodama Byunhun Lee  vaidintų filmų. Kas nežino, tai šis aktorius vaidino filmuose "Rizikinga  Erzinti Diedukus 2"  " Eilinis  Džo", "Eilinis Džo 2 : Kobros priskėlimas", "Eilinis Džo: Kerštas", "Terminatorius 5", "Geras, blogas ir keistas". ) Azijiečiai moka sukurti gerą trilerį įmaišydami dramos ir su realistišku siaubo prieskoniu.  Žiūrėti kaip moterį išmėsinėja negalėjau. Ir į galvą neatėjo kad be žmonių organų  pardavinėjimų galima ir žmogaus kūno dalis parduoti (nesupratau kokiu tikslu....) . Patariu pažiūrėti tiems, ką domina rimtesni filmai. 

5. Kamera 211 ( 2009 m.)

Žanras : Veiksmo;  Trileriai
Siužetas :
Kalėjimo prižiūrėtojas Chuanas Oliveris nekantrauja pradėti darbą, todėl atvyksta į kalėjimą diena anksčiau. Apžiūrinėdamas teritoriją Chuanas netikėtai susižeidžia ir netenka sąmonės. Kolegos nutempia jį į tuščią 211-ąją kamerą ir pabėga į saugią zoną. Atsigavęs vyras supranta, jog atsidūrė žiauraus maišto sūkuryje, kuriam vadovauja pavojingas kalinys pravarde Malamadrė. Patekęs į nepavydėtiną situaciją, Chuanas apsimeta kaliniu. Malamadrė įtraukia Chuaną į sąmokslą, o sužinojęs, jog kalėjime esama ir baskų teroristų, sugalvoja jais pasinaudoti deryboms. Chuanas patenka į artimiausių Malamadrės pakalikų gretas, tačiau nepatiklūs jo bendrininkai seka kiekvieną vyro žingsnį. Virtinė chaotiškų įvykių išprovokuos konfliktą, peržengsiantį kalėjimo sienas.

Iš šio filmo nieko nesitikėjau. Ir tai tikrai ne dėlto, kad jį kūrė Ispanai.  Kaip tik jų kalba, aktoriai labai tiko. Nesakau, kad man nepatinka filmai apie riaušes kalėjime, tiesiog nieko nesitikėjau. Labiau iš aprašymo priskyriau "kažką darant susižiūrės". Ispanai neblogai padirbėjo. Patiks tiems, kam patinka kalėjimo muštynes, riaušės ar sukilti prieš valdžią. Daug daug veiksmo, muštynių ir ... dramų...

6. Pabėgimas iš beprotnamio (2008 m.) 

Žanras : Siaubo;Trileriai
Siužetas :
Jaunuolis apsimeta psichiniu ligoniu, norėdamas savo seserį išvaduoti iš psichiatrijos ligoninės. Brolis ir sesuo išsiaiškina, kad ligoninės gydytojas su pacientais atlieka žiaurius eksperimentus, juos paversdamas psihopatiškais kraugeriais.

 Čia vienas iš tų atvejų, kai psichiatrinės vadovas daro kažką kas prives žmoniją prie išnykimo. Arba tiksliau zombių eros atsiradimo istorija. Filmas gana paprastas, tiesiog atsipalaidavimui po sunkios darbo dienos.



7. Paskutinis Raganų Medžiotojas (2015 m.)

Žanras: Fantastiniai; Nuotykiai
Siužetas:
 Šiuolaikinis pasaulis turi daug paslapčių, tačiau labiausiai nustebsite sužinoję, kad raganos vis dar gyvena tarp mūsų ir sėja Juodąją Mirtį. Prieš daugelį amžių Kolderiui, geriausiajam „Kirvio ir kryžiaus” ordino kariui, pavyko nugalėti visagalę Raganų Karalienę, tačiau mirdama ši spėjo prakeikti narsuolį amžinam gyvenimui. Bėgo metai, ir Kolderis liko vienintelis gyvas raganų medžiotojas. Tamsos pasaulio jėgoms padedant netikėtai prisikėlusi galingoji Raganų Karalienė trokšta atkeršyti Kolderiui ir tuo pačiu sunaikinti žmoniją. Kolderis priverstas ruoštis savo didžiausiajai kovai.
Kai pamačiau, kad išleistas dar vienas filmas su Vinu Dieseliu, labai apsidžiaugiau. Visi žinom jį kaip Domą iš "Greiti ir įsiutę" ,  Ksanderį iš "Trigubas X" dalių, Ridiką iš "Rydiko kronikos" .  Labai knietėjo pasižiūrėti ką dar jis gali parodyti.  Ir jis susidorojo su vaidmeniu, nors kažkurios vietos  man  užkliuvo, bendrame rezultate viskas gavosi neblogai. Nėra tikras šedevras, bet vakarui susižiūrėjo.

8. Ragai ir Kanopos (2006 m.) 

Žanras : Animaciniai; Komedijos; Nuotykiai
Siužetas :
 Linksmas veršiukas Otis mėgsta dainuoti, šokti ir visaip išsidirbinėti iš žmonių. Skirtingai nuo savo tėvo Beno, gerbiamo karvių kiemo patriarcho, o taip pat seno ir išmintingo Mailso, Otis rūpinasi tuom, kad niekas nesužinoti apie "žmogiškus" gyvulių sugebėjimus. Bet kai Otis pajuto ant savo pečių ne lengvus atsakomybės laikus, jis sugebėjo sukaupti visą savo vyriškumą, kad priimtu lyderio vaidmenį...
 Retai kada žiūriu animacinius filmus (primenu, kad animacija ir Anime yra skirtingi dalykai), labiau įsiminiau karts nuo karto žvilgtelėti dėka savo kambariokės, su kuria kartais darydavome filmo maratonus. Neleiskite mintims kad jau esu per didelis tokiems filmukas užvaldyti jus, nes gyvename laisvoje šalyje ir niekas nedraudžia mums to. Atvirkščiai, jeigu norite kažko tokio lengvo ir smagaus, pirmyn į animacinų filmų skiltį. Pats filmas ir pravirkdė ir prajuokino be būta ir rimties akimirkų. 

9.  Paskutinis  Tamplierius (2009 m.)

Žanras : Nuotykiai; Fantastiniai;
Siužetas :
 Niujorkietis archeologas narplioja mįsles apie dingusius tamplierių turtus ir slaptąjį archyvą. Kodėl juos persekiojo Prancūzijos karalius ir popiežius?
Filmas pastatytas pagal Raimondo Chaurio romaną „Paskutinis tamplierius“.


Nesu praeities įvykių megėja, nors per istorijos pamokas nemiegodavau, atvirkščiai, istorijos mokino mokytoja kurios pamokos praeidavo tarsi senelio pasakojimai per išvyką kai klausydavaisi ištempusi ausis su dideliu susidomėjimu. Patikslinsiu nemėgstu kovų, o štai atkasinėjimai ar kažkokio lobio ieškojimai užkabina mane. Nedažnai, bet kartais  susidomiu vienu kitu filmu.Nemaniau,kad šis filmas mane sudomins, tačiau mane įtraukė ir  likau su juo iki pat galo.

10. Šalčio Pagrobti ( 2006 m.) 



Žanras : Siaubo 
Siužetas :
Grupė draugų išsiruošė paslidinėti į kalnus, tačiau lūžus draugo kojai, turėjo ieškoti nakvynės. Tarp kalnų rado apleistą milžinišką viešbutį. Nors viešbučio žurnale paskutinis įrašas buvo 30 senumo , draugai rado slaptą kambarį....su turistų ir keliautojų asmeniniais daiktais. Po to prasidėjo draugų žudynes: kažkoks dvimetrinis vyras su kauke pasiėmęs kirtiklį vieną po kito žudė atklydėlius....Tik viena, paskutinė iš gyvųjų, mergina nugalėjo maniaką..

Senokai bemačiau filmą, kuriame draugų grupė sumasčiusi papramogauti , patiria nelaimę,kurios  "dėka" jie įstringa atokioje vietoje. Negana to, atsiranda psichopatas, norintis juos išžudyti.  Tobulas filmas penktadienio vakarui.

11. Šalčio Pagrobti 2 (2008 m.)


Žanras : Siaubo; Dramos; Mistiniai
Siužetas :
Yaniké paliūva į ligoninę ir pasakoja apie tai, kas jai ir jos draugams neseniai nutiko kalnuose. Policininkai jos pasakojimu nepatiki, tačiau dėl visa ko nutaria patikrinti.
Merginos pasakojimas pasitvirtina ir visi lavonai, tarp jų ir žudiko kūnas, atvežami į tą ligoninę. Netikėtai ligoninėje dingsta šviesa, ir košmaras vėl prasideda..

Štai antroji filmo dalis man pasirodė  kiek prastesnė nei pirmoji. Tiesiog per greitai viską parodė. Jeigu pirmasis filmas sukėlė ir intrigą  ir viskas vyko nuosekliai, tai čia to trūko intrigos.

12.  Žudikų Brolija: Renesansas (2016 m.)

Žanras: Veiksmo; Fantastiniai; Nuotykiai
Siužetas:
Dar viduramžiais paslaptingieji asasinai – elitiniai žudikai – krauju prisiekė saugoti Obuolį nuo Tamplierių ordino – ginti ir saugoti iki paskutinio atodūsio, iki paskutinės gyvos asasinų kartos. Jame slypinti pavojinga galia Tamplierius paverstų žiauriais ir vieninteliais šio pasaulio valdovais... Kriminalinis nusikaltėlis Callumas Lynchas (akt. Michael Fassbender) nuo mirties bausmės yra išgelbėjamas savo paties budelių – paslaptingos organizacijas „Abstergo Industries“, kuri, prisidengdama moksline veikla, iš tiesų yra šiuolaikinis Tamplierių Ordinas. Visuomenės pasmerktas myriop jis nebeturi laisvos valios ir pasirinkimo galimybės – Callumas yra priverstas dalyvauti kvapą gniaužiančiame „Animus“ projekte. Inovatyviausių technologijų dėka, kurios suteikia galimybę patirti žmogaus genetikoje įšaldytus prisiminimus, Callumas turės pakartoti savo tolimo protėvio Aguilaro, Ispanijos inkvizcijos laikų žudiko, nuotykius. Patekęs į praėjusių amžių pasaulį, Callumas suvokia esąs Žudikų brolijos narys ir pamažu įgyja visas savo protėvio žinias bei įgūdžius, reikalingus įveikti Tamplierius – didžiausius Žudikų brolijos priešus.

Jau seniai mačiau šį filmą internete, tačiau ilgai neprisiverčiau savęs jo pažiūrėti. Kadangi pasitaikė proga, nepatingėjau ir pasižiūrėjau. Ir žinot ką? Visai nesigailiu. Netgi priešingai jeigu paklius į rankas paskaitysiu knygą. Filmas paliko mane dvejopos nuomonės. Viena - kad labai įtraukiantis, kita - vis gi ne pagal mano pomėgius filmas.

Peržvelgus filmus atrodo pirmoji dalis yra silpnoka. Daug fantastikos arba siaubo, arba kaip kiti mėgsta sakyti  neverti dėmesio. Tiesą pasakius, kiekvienas filmas turi kažką savito, dėl ko verta žiūrėti. Man asmeniškai stipriausiai pasirodė "Aš regėjau šėtoną", "Demonų medžiotojas. Prisikėlimas", bei nepatikėsite, "Šalčio Pagrobti" 1 filmas. Įspūdį paliko ir "Kamer 211". 


Ačiū už dėmesį! 







Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis