Vasara atėjo ir prasidėjo...

Kiesta bus pirmiau išvysti postą apie vasaros malonumus /pasiekimus/ nusivylimus, negu  mano ankstesnį postą, kurio taip ir negaliu užbaigti,nes nesikelia nuotraukos, kaip visada mane paveda internetas, bet šįkart nežinau kas kaltas, modemas ar vis gi mano niekšelis kompiuteris. 


Šiendien Mielieji jau Birželio 2,vakar  Lietuvoje prasidėjo vasaros sezonas. Pas mus N.Akmenėj bei Stipirkių soduose, kur randuosi jau 3 mėnesį, velniškai karšta.  Balandį norėjome saulės, gavome su kaupu o dabar man kraupu darosi žiūrint kaip viskas labai sunkiai prigyja o ir vanduo senka net mano mielajame prūdelyje. 


Šiemet  kas naujesnio tai - mėginu auginti kininius kopūstus ( skiriasi nuo pekino), tačiau kaip internete  skaičiusi jie išeina į žydulius (žiedus) dėl per ilgos šviesos ( t.y. Lietuvoje per ilgai šviesu jiems) bei drėgmės trūkumo. Aišku,yra žiauriai lepūs kaip ir "Iceberg" salotos, kurias taip pat reikia perkelti į daržą, tačiau laukiu vėsesnių dienų.  Jau vien prieš porą savaičių persodinant saulėgrąžas (dekoratyvines)  jos labai sunkiai auga. Įsiminti!: sodinti mažus sodinukus balandį,kai vėsu, kad spėtų prigyti bei apsiprastų prie didelių karščių be sausros. Kas iš saulėgražų gavosi,parodysiu vėliau,kai jos išaugs,pradės žydėti. Kitas mano šiemet lepinamas augalas - hortenzija. Nemanau,kad šiemet žydės, nes labai sunkiai auga ( praeitais metais tetis pasodino pas mane iš pamiškės paūksmio, tai labai lėtai prigyjo ir auga), matyt senatvė ir aplinka. Mačiau Norfos gėlių skyruje mažas  hortenzijas kaina apstulbino - 8 eurai. Vau. Žmogau, beveik tiek pat kiek veido prausiklis argeresnis šampūnas. ( Na vis gi esu moteris,tad turiu kaip moterims prigimta lepinti save kosmetika). Nesu tokia sodininke ar kaip draugas mane pavadino "ūkininke", tiesiog mėginu  kažkaip verstis. 

Žinot dabar tokia ironija ar bent mažū mažiausiai juokas kylą,mes Lietuviai važiuojame pigesnio maisto į Lenkiją ( nas kas arčiau tos Lenkijos gyvena), pas mus N.Akmenėje ypač  turgaus dieną galima išvysti daug Latvių, kadangi jiems pigiau yra Lietuvoje. Tai dabar nenusprendžiu čia juoktis ar verkti ar pykti. O ir tas lengedinis "kalafijorų" baikotas  sakyčiau nuėjo veltui. Taip, kaina  sumažėjo, bet parduotuvės išlošė padarydamos 40% nuolaida viskąm. Taip kad,ne mums gerbiami Lietuvaičiai, baikotuoti ir tverti nevalgius, gi vis tiek lentynos nušluotos. Kaip ir šį savaitgalį - 30% ledams, vaisvandeniams nuolaidos. Labai pravartu dabartinių orų atžvilgiu. 

Iš miesto grįškime į kaimą, kur viskas savo auginama. Apie kaimynų gerumą nebepasakosiu, verta paminėti,kad mano visi kaimynai (beveik) yra labai geri žmonės. Nuotraukoje kaimynės pyragas su raugintais kopūstais. Labai skanus! Gavau receptą, gal kada padarysių ką panašaus. 
Kartais pagalvoju,kad neverta man apie savo viešnagę čia, soduose rašyti, bet kaip ir filmuose čia pilna melodramų, dramų ir veiksmo. Galima prisijuokti, išsišnekėti ir ne tik. Turiu porą kaimynų vyrų - su kuriais tikrai ne nubodu. Po paskutinio pokalbio, tai juokiausi. Detaliai viešai nerašysiu, tik  esmė tokia,kad vienas padėjo žmonai,kitas užpavydėjo žmonos savo.  Dramos - tai panašiai kaip siaubo filmai. Pirmadienį mane aplankiusi buvo Anuška, parvažiuojant į sodus spėkit ką pamačiau?  Pati niekada gyvenime nebūčiu tikėjusi, kad Stipirkiuose yra toks dalykas, bet mačiau gyvatę. Juokas juokais, bet šiaip paniškai jų bijau. Kai grįžome į sodybą, Anuška ilgai prikaišiojo" kaip čia bijai, bet reakcija tai normali buvo - fui, gyvatė". Na ačiū  Dievui,ji šliaužė (dideliu greičiu) į kitą pusę nuo manęs, o šiaip kadangi nesu jų mačiusi tai lieka klausimas ten gyvatė ar kaip Lietuvoje populiaru - žaltys. Still that was some serious shit. 

Taip pat dramos vyksta ir su mano mažąją drauge, kuri visgi su bagažu - 4 vaikučiai. Nuo vakar spėju  liko 3. Stepono ryžas katinas maniškę jau tvirkina, prievartauja, kaip persekiotojas visur iš paskos. Nebijo net mano svaidomų akmenų ( gyvūnų mylėtojai, nesijaudinkit,maži tie akmenukai). Man belieka gailėti katytės,  kadangi dabar ji pilna motiniškų jausmų o ir pati pergyvena dėl vienos savo atžalos dingimo. Lieka klausimas ar tie  vaikučiai išgyvens, kadangi vasara karšta o ir pas mane maistas baigiasi. Laikykit mane bloga,maitinu tik mamytę, bet tuo pačiu ir tuos 4 mažiukus. Nuotraukoje matot 2
mergytes (berods). Vakar viena ta, kuri žiūri į jus atsirado ant kaimyno stogo. Paverkė, kol suradau iš kur garsas sklinda, bet po to dingo. Labai žiauriai gaila man to vaikelio. Šiaip tevėlis juodos spalvos, nes manoji tokia pilka, bet vaikučiai labai gražūs -  įdomūs! Netgi sapnavau sapną,kad turiu jiems rasti namučius, bet pagyvensime pažiūrėsime. Šiais laikais,niekas gi nenori augintinių, ypač mergaičių. 
tokios drqaugiškos katytės daugelis gali pavydėti. Kur dar rasi tokią,kuri labaimėgsta būti glostomai,laiku ateina valgyti,sėdi kartu prie stalo ar vaikšto kartu kaip šunelis. Svarbiausia - niekada neleido į mane nagus. Na ar gi ne graži, ta katytė? :P






Manęs laukia ne tik daržai - ravėjimas bet ir knygos o po jų skaitymo savi reikalai,kurių neketinu viešinti,kol nebaigsiu. Vis gi, tai vienas pažadas, kurio tikiuosi laikytis.  Na o šiandiena, pjauti žolę, kadangi  jau laikas ir te velniais tuos karščius ir žolės geltonumą.  Tik turtingi gali leisti sau laistyti ne tik "mini daržą" bet ir žolytę. 

Teks jums mielieji, laukti 2 dalies,kadangi dar  daug liko ką parodyti ( iš tiesų turiu daug  nuotraukų su žydėjusiomis tulpėmis,kurių kaimynai pavydėjo!), tačiau dėl to lėto kėlimo, ir tai tų kelių nuotraukų kėlimo užtrukimą padarysiu tai kai turėsiu galimybę! 

Neperkaiskite. 

Gerų orų,  gražaus savaitgalio artėjančio! 


Tenshi.



Komentarai

  1. Hi Jurate, it's Jamie. :) I love reading your blog, I enjoyed reading about what you have been up to. :) It sounds like you have been busy working during the summer, I'm proud of you for doing well. :) You will never be a boring person. :) That pie looks delicious. :D I hope the kittens are doing well. :) Your blog has made my day yet again, keep up with your writing, it is so much better than you would think. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thank you very much Jamie!<3 your words touches my heart and I do hope to write about my vacation here much more in these days.. also this summer I would really like to go to the sea.. I just have feeling strong one this year to go there...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Sakuraco skanumynai iš japonijos < 3

Grožio peilis (2003 - 2010 m.)

Diana Wynne Jones - Keliaujanti Hauo Pilis